VIDEO Saopštenje

DJB: Državni teror u Crnoj Gori nad srpskim narodom i crkvom

U Crnoj Gori je na sceni pravno i fizičko nasilje nad građanima koji se bore da zaštite svoju crkvu od nasilja i državnog terora, izjavio je Saša Radulović, predsednik Pokreta Dosta je bilo na današnjoj konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

– Ne morate da budete pravnik da biste shvatili da je ovo napad na imovinu i da je taj zakon o tobože slobodi veroispovesti protivustavan, a ne vladavina prava. Ne morate da budete vernik da biste osudili ovo nasilje partijske vlasti u Crnoj Gori nad vernicima i SPC. Ne morate da budete nacionalista da biste shvatili da je sloboda srpskog naroda u Crnoj Gori ugrožena. Za sve to dovoljno je da budete pristojan čovek – istakao je lider DJB.

Kako je naveo, predsednik Crne Gore Milo Đukanović je krenuo u konačan obračun jer drugu priliku neće imati.

– On se uzda u strah od virusa. Uspeo je da litije prestanu i pokušava da zavara ljude kao da opasnost postoji i gleda kako da uguši proteste građana i opozicije u Crnoj Gori – rekao je on.

Radulović je dodao i da ne morate da budete mnogo mudar čovek da biste shvatili da se svim poslušnim autokratama na Balkanu upravlja iz jednog centra, da svi sarađuju i da imaju isti cilj: „porobljavanje svih nas i uterivanje u tor“.

– Dovoljno je da budete dostojanstven čovek da biste to shvatili. Pod plaštom virusa se u celom svetu provodi teror nad ljudima i oduzimaju se osnovne ljudske slobode i prava. Pretvaraju nas u Orvelov svet. Poslušne autokrate sarađuju na Balkanu jedni sa drugim, sa njima se upravlja iz Berlina – kazao je Radulović.

Lider DJB je naveo da nema ništa protiv Crne Gore, jer su i i Srbija i Crna Gora države srpskog naroda.

– Na delu je pokušaj stvaranja veštačkog crnogorskog naroda po istoj matrici kako su stvarani narodi i nacije po religijskim i razlikama u dijalektu. Moramo da se probudimo, jer ako ne poznajemo našu prošlost, ne možemo da razumemo ni našu sadašnjost, a onda takav narod nema ni budućnost. To je rekao naš veliki istoričar i veliki intelektualac Miloš Milojević – kazao je Radulović.

On je osudio današnju „izjavicu predsednika SNS, koji je ujedno i predsednik Srbije i koji je kazao da ne može da se meša u stvari drugih suverenih država“.

– Naravno da svaka država može da iznese svoj stav, pogotovo država Srbija kad tamo živi veliki broj našeg naroda čija su osnovna prava ugrožena. Činjenica da EU gromoglasno o tome ćuti, jasno govori da tu postoji plan – zaključuje lider DJB, navodeći i da ne morate biti vernik da bi razumeli koliko je hapšenje sveštenika i vernika pogrešno.

On je ponovio da je virus plašt čiji je cilj uspostavljanje totalitarnog sistema nalik na onaj u Kini.

– Tamo su krenuli da prepoznaju lica svih građana na ulicama, kamere su svuda. Kompjuterski sistem beleži svaki pokret svakog čoveka. Mališanima u Kini u školama stavljaju senzore na glavu, koji prepoznaju da li dete je fokusirano ili ne. Da li želite to za svoju decu? Ja ne želim. Na celom svetu je napad na naše slobode. To nije društvo u kome treba da živimo. Globalizam želi kontrolu svakog pojedinca od strane banaka i velikih korporacija, suverenizam se zalaže za ljudska prava i saradnju suverenih naroda i država – rekao je Radulović , dodavši da „mi verujemo u demokratiju, ljudska prava i slobode, a ne u globalističke priče uspostavljanja svetske vlade“.

Kako je rekao, vlast vodi kvinslišku politiku, koja pokupšava da eliminiše sve koji zastupaju suverenizam.

On je podsetio da je dogovor o bojkotu izbora prekršen, kada su Zelenović, Paunović, Stamtaović, pa Sergej, odlučili da idu na izbore.

– DJB je iskreno napravio dogovor sa SZS i PSG, oko bojkota, ali jedino ako cela opozicija bojkotuje. Dogovor je prekršen. Mi ćemo odluku doneti nakon što prikupimo potpise. Na našem sajtu imamo informacije o lokacijama za prikupljanje potpisa, odbor po odbor se priključuje i biće ih svaki dan sve više – poručio je predsednik DJB. 

Dosta je bilo

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Mene ste “kupili” odavano svojim programom i principima, ali svaka vam čast za pomen Miloša Milojevića!!! Ne mogu da verujem i prosto mi je drago da se neko setio ovog velikana. 90% političara verujem da i nema pojma ko je taj čovek. Čovek koji je nepravedno izopšten iz naše svesti i istorije, učesnik ratova i najobrazovaniji Srbin svog vremena.

    Svaka čast još jednom, nadam se da ćete ostati dosledni do kraja!!!