Некатегоризовано

ДЈБ прикупио потписе и јавно даје рок опозицији да се врати на бојкот

ДЈБ је јуче, 31. маја, САМОСТАЛНО, без ичије помоћи, прикупио 10.400 потписа за предају Републичке листе. Прикупили смо потписе за још шест локалних листа. ДЈБ наставља да прикупља потписе за преостале локалне листе и покрајинску листу. Крајњи рок је 5. јун у поноћ.

Као што смо најавили када смо кренули у прикупљање потписа, нећемо дозволити да било ко направи будале од нас и коначну одлуку о изласку на изборе ћемо донети након што прикупимо потписе.

ДЈБ овим саопштењем јавно даје рок од 48 сати ЦЕЛОЈ ОПОЗИЦИЈИ да се врати на оригинални договор о бојкоту и да откаже учешће на предстојећим изборима НА СВИМ НИВОИМА.

ДЈБ већ дуже од годину дана говори да је бојкот средство, не циљ. Циљ су фер и поштени избори. Циљ бојкота није ни победа над Александром Вучићем. Циљ су фер и поштени избори на којима ће гласачи донети одлуку кога ће подржати. Да би бојкот као средство имао икакву шансу да постигне циљ, иза бојкота мора да стане цела опозиција: цео СзС, ПСГ и ДЈБ.

Подсећамо да је бојкот прво начео СзС тако што су на изборе изашли Зеленовић из Шапца, Пауновић из Параћина, Стаматовић из Чајетине и 1 од 5 милиона. Бојкот је на крају дотукао Сергеј Трифуновић из ПСГ. Уз њих се на различите начине шлепају и Борис Тадић, Зоран Живковић и чланови ДС-а на локалима, по различитим групама грађана. ДЈБ разуме оправдану огорченост грађана на овакве поступке опозиције.

ДЈБ је овим прикупљањем потписа у практично немогућим условима показао снагу организације и потврдио да је у Србији могуће прикупити потписе и подршку добити директно од грађана, без обзира на потпун медијски мрак и директне опструкције власти која прикупља потписе за све остале листе осим за ДЈБ. На улицама Србије смо и добили директну потврду од народа да је подршка нашем покрету и нашој листи Суверениста јака.

Рок који је ДЈБ дао истиче у среду у подне. Након тог рока, ДЈБ ће објавити своју коначну одлуку о изласку на изборе.

Прочитајте још и:

ДЈБ су СУВЕРЕНИСТИ

ДЈБ почео са прикупљањем потписа

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Podrška!
  Nastavite izborne radnje u vrhu, istovremeno s radnjama unutar organizacije. Svaki potpis ma ijednog gradjana je važan, jer se mogu ocekivati osporavanja od drugih predlagaca, id gradjana, od podnosilaca izbornih lista, od clanova RIK.
  Jos jednom, PODRŠKA za DJB.

 • Ako “Dosta je bilo” Udje u bojkot Izbora, a po meni ima najvise sansi od svih “izdajnika” bojkpota, ne samo da predje cenzus vec i da ima znacajniji broj poslanika, dakle, ako oni udju u bojkt, ni jedna formirana skupstina nece imati mi pola legitimiteta. Na potezu je Boris Tadic, koji nema snage ali progdaje ime. Borise, dosta je bilo! Vrati se u bojkot.

 • Poštovani,
  u Nišu, 27.5. ulaz na parking ispred lokala u Vojvode Gojka gde je DJB prikupljao potpise,bio je blokiran crnim džipom stranih tablica.
  Nadam se da kao i mene nikog nije uplašio,ali je smetao da se normalno priđe.
  Kola sam pored postojećeg parkinga morao da ostavim na ulici.
  Moju podršku ste dobili,ne prvi put i bila mi je čast.
  Ali nemam želju da učestvujem u predstavi koju nazivaju izborima.
  Pozzz

 • Мислим да ћете погрешити ако изађете на изборе. Не верујем да можете остварити неки значајан резултат, а овај режим ће имати само већи легитимитет уз озбиљну опозицију каква сте ви. Без обзира што ће део “опозиције” изаћи, можда ће управо ваш излазак бити “језичак на ваги” који ће овом режиму дати какав такав легитимитет.

  • Šta pokušavate bojkotom? Baš njih briga za legitimitet. Oni čak za mnogo što šta nemaju ni legalitet. I koga briga za to. Evropa ga podržava. Uđite u skupštinu, to je jedino legitimno i legalno a onda koristite sva pravna sredstva i stalno im spočitavajte da kradu. Da ste svi kao opozicija zauzeli jednu kolonu pitanje je koliko bi dobio glasova. Opozicija je razjedinjena, kompromitovana i nema ideju kako da vodi državu. Zato su odustali od izbora. Jedino znaju protiv čega treba da pozivaju narod a ne znaju narodu nešto da ponude. Najlakše je kukati. Izađi i bori se. Nijedna utakmica nije fer ali ako imaš cilj i dovoljno se trudiš jednom sigurno dolaziš do cilja. A kukavice koje nemaju snagu da se bire neka se lepo povuku.

 • Glasao sam za DJB od 2014. Ovaj put bojkot bez obzira šta DJB odluči. Uslovi za izlazak nisu normalni i ne razumem šta ćete izlaskom postići. I dalje nastavljam da podržavam politiku DJB.