Saopštenje

DJB prikupio potpise i javno daje rok opoziciji da se vrati na bojkot

DJB je juče, 31. maja, SAMOSTALNO, bez ičije pomoći, prikupio 10.400 potpisa za predaju Republičke liste. Prikupili smo potpise za još šest lokalnih lista. DJB nastavlja da prikuplja potpise za preostale lokalne liste i pokrajinsku listu. Krajnji rok je 5. jun u ponoć.

Kao što smo najavili kada smo krenuli u prikupljanje potpisa, nećemo dozvoliti da bilo ko napravi budale od nas i konačnu odluku o izlasku na izbore ćemo doneti nakon što prikupimo potpise.

DJB ovim saopštenjem javno daje rok od 48 sati CELOJ OPOZICIJI da se vrati na originalni dogovor o bojkotu i da otkaže učešće na predstojećim izborima NA SVIM NIVOIMA.

DJB već duže od godinu dana govori da je bojkot sredstvo, ne cilj. Cilj su fer i pošteni izbori. Cilj bojkota nije ni pobeda nad Aleksandrom Vučićem. Cilj su fer i pošteni izbori na kojima će glasači doneti odluku koga će podržati. Da bi bojkot kao sredstvo imao ikakvu šansu da postigne cilj, iza bojkota mora da stane cela opozicija: ceo SzS, PSG i DJB.

Podsećamo da je bojkot prvo načeo SzS tako što su na izbore izašli Zelenović iz Šapca, Paunović iz Paraćina, Stamatović iz Čajetine i 1 od 5 miliona. Bojkot je na kraju dotukao Sergej Trifunović iz PSG. Uz njih se na različite načine šlepaju i Boris Tadić, Zoran Živković i članovi DS-a na lokalima, po različitim grupama građana. DJB razume opravdanu ogorčenost građana na ovakve postupke opozicije.

DJB je ovim prikupljanjem potpisa u praktično nemogućim uslovima pokazao snagu organizacije i potvrdio da je u Srbiji moguće prikupiti potpise i podršku dobiti direktno od građana, bez obzira na potpun medijski mrak i direktne opstrukcije vlasti koja prikuplja potpise za sve ostale liste osim za DJB. Na ulicama Srbije smo i dobili direktnu potvrdu od naroda da je podrška našem pokretu i našoj listi Suverenista jaka.

Rok koji je DJB dao ističe u sredu u podne. Nakon tog roka, DJB će objaviti svoju konačnu odluku o izlasku na izbore.

Pročitajte još i:

DJB su SUVERENISTI

DJB počeo sa prikupljanjem potpisa

O autoru

Saša Radulović

U Skupštini se najsnažnije suprotstavio partijskom zapošljavanju, borio se protiv pljačkaških zakona, protiv subvencija stranim firmama u kojima naši radnici rade za minimalac, za vraćanje neustavno otetih penzija i plata. Podneo je brojne ustavne inicijative i krivične prijave protiv Aleksandra Vučića.

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Podrška!
    Nastavite izborne radnje u vrhu, istovremeno s radnjama unutar organizacije. Svaki potpis ma ijednog gradjana je važan, jer se mogu ocekivati osporavanja od drugih predlagaca, id gradjana, od podnosilaca izbornih lista, od clanova RIK.
    Jos jednom, PODRŠKA za DJB.

  • Ako “Dosta je bilo” Udje u bojkot Izbora, a po meni ima najvise sansi od svih “izdajnika” bojkpota, ne samo da predje cenzus vec i da ima znacajniji broj poslanika, dakle, ako oni udju u bojkt, ni jedna formirana skupstina nece imati mi pola legitimiteta. Na potezu je Boris Tadic, koji nema snage ali progdaje ime. Borise, dosta je bilo! Vrati se u bojkot.

  • Poštovani,
    u Nišu, 27.5. ulaz na parking ispred lokala u Vojvode Gojka gde je DJB prikupljao potpise,bio je blokiran crnim džipom stranih tablica.
    Nadam se da kao i mene nikog nije uplašio,ali je smetao da se normalno priđe.
    Kola sam pored postojećeg parkinga morao da ostavim na ulici.
    Moju podršku ste dobili,ne prvi put i bila mi je čast.
    Ali nemam želju da učestvujem u predstavi koju nazivaju izborima.
    Pozzz

  • Mislim da ćete pogrešiti ako izađete na izbore. Ne verujem da možete ostvariti neki značajan rezultat, a ovaj režim će imati samo veći legitimitet uz ozbiljnu opoziciju kakva ste vi. Bez obzira što će deo “opozicije” izaći, možda će upravo vaš izlazak biti “jezičak na vagi” koji će ovom režimu dati kakav takav legitimitet.

    • Šta pokušavate bojkotom? Baš njih briga za legitimitet. Oni čak za mnogo što šta nemaju ni legalitet. I koga briga za to. Evropa ga podržava. Uđite u skupštinu, to je jedino legitimno i legalno a onda koristite sva pravna sredstva i stalno im spočitavajte da kradu. Da ste svi kao opozicija zauzeli jednu kolonu pitanje je koliko bi dobio glasova. Opozicija je razjedinjena, kompromitovana i nema ideju kako da vodi državu. Zato su odustali od izbora. Jedino znaju protiv čega treba da pozivaju narod a ne znaju narodu nešto da ponude. Najlakše je kukati. Izađi i bori se. Nijedna utakmica nije fer ali ako imaš cilj i dovoljno se trudiš jednom sigurno dolaziš do cilja. A kukavice koje nemaju snagu da se bire neka se lepo povuku.

  • Ajde organizujte se da se prikupe potpisi i za pokrajinu.Lobira se maksimalno za DJB medju prijateljima i komsilukom.

  • Glasao sam za DJB od 2014. Ovaj put bojkot bez obzira šta DJB odluči. Uslovi za izlazak nisu normalni i ne razumem šta ćete izlaskom postići. I dalje nastavljam da podržavam politiku DJB.