Саопштењe

Нападнуте активисткиње на Врачару

Данас, 02.06.2020. године, око 11 часова активисткиње ДЈБ које прикупљају потписе за изборе на Врачару нападнуте су од стране непознатог лица и истом приликом оштећен је штанд постављен у Његошевој улици, испред зграде Општине Врачар.

Непознати мушкарац, коме је активисткиња ДЈБ пришла и понудила му промотивни летак ДЈБ, најпре се на вулгаран начин, повишеним тоном обратио девојкама које су вршиле промоцију ДЈБ и поделу летака, упућујући увреде на рачун Саше Радуловића, да би затим и одгурнуо активисткињу и ногом шутнуо промотивни штанд постављен у Његошевој улици.

ДЈБ ће о описаном догађају обавестити надлежну Полицијску управу, од које ће тражити хитну реакцију и заштиту за све активисте који раде на прикупљању потписа, нарочито имајући у виду и напад на просторије ДЈБ у ТЦ Стари Меркатор на Новом Београду који се десио пре неколико дана.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • I u Novom Beogradu su vređali aktivistkinje, otimali i cepali materijal, pitali ih zar ne brinu da će dobiti batine i sl.
    Ovakvo i slično ponašanje je, s jedne strane, odraz nezrelosti demokratije kod nas ali, s druge strane, verovatno i odraz besa i panike u vladajućim redovima što nesumnjivo ukazuje na činjenicu i potvrdu da je DJB na ispravnom kursu i da imamo jedan razlog više da zbog toga budemo ponosni na svoje redove koji ne odustaju.