Саопштењe

ДЈБ: Данас у подне седница главног одбора

Данас у подне истиче рок од 48 сати који смо, након што смо сакупили потписе за излазак на изборе, дали опозицији да се врате идеји бојкота.

Бојкот није циљ, нити је “морална” порука. Бојкот је политичко средство, алат који има смисла само ако бојкотује цела опозиција на свим нивоима. Једино тако можемо постићи излазност мању од 40% и довести до нелегитимне скупштине у очима бирача. У противном је само бесмислен чин очајних људи и политичко самоубиство за све Суверенисте који не подржавају глобалитичку агенду у Србији под паролом “ЕУ нема алтернативу”.

Прочитајте још и:

ДЈБ прикупио потписе и јавно даје рок опозицији да се врати на бојкот

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Од почетка је било јасно да позив који сте упутили другим опозиционим странкама да се изјасне данас до 12 сати је само формалност. Ви сте знали да га неће прихватити, што због чињенице да су се многе странке “захуктале” за изборе, што због сујете да не би испало да ви “командујете” и да вас морају слушати. Мислим да сте и ви овај потез направили калкулишући, унапред знајући исход и да сте такође жељни избора. Ту нисте били искрени али сте били лукави. Шта је у политици корисније нека просуди свако за себе. Ја могу разумети и један и други аргумент, у овако запуштеној држави и друштву вечита је дилема шта је боље, човек просто никада не може бити сигуран да је урадио праву ствар. Али ми није јасно и помало ми је жао да ако изађете на изборе, издајете идеју бојкота коју сте ви први још пре скоро две године предложили и ватрено је заступали. Остаје помало отужан утисак па испада да сте по коначном политичком ефекту, не улазећи у детаље и политички дискурс, безмало исти као политичке формације превазиђених политичара и нових снага које здушно јуре у лакрдију звану избори на СНС начин.

  • Postovani!
    Da li idete na izbore ili ne? Stizem u Srbiju 20.6. i voleo bih da znam vasu odluku o izlasku na izbore, da bih vam dao glas, ako izadjete.
    Spostovanjem
    Goran Andric