Саопштењe

Опозицији истекао рок, ДЈБ излази на изборе

Данас је у подне истекао рок од 48 сати који је ДЈБ дао опозицији да бојкотује изборе. ДЈБ је у недељу сакупио потписе и био спреман да, упркос томе, не изађе на изборе уколико цела опозиција одржи реч и врати се на бојкот избора. Имајући у виду да очигледно не постоји воља великог дела опозиције да се врати на бојкот, главни одбор Доста је било је данас донео одлуку да изађе на предстојеће изборе.

Поштовани симатизери ДЈБ и гласачи који сте суверенисти и подржавате суверенистичку политику, излазак ДЈБ на изборе је једини начин да политика суверенизма опстане на политичкој сцени Србије. Суочени са потпуним медијским мраком како РТС-а, Пинка и Информера са једне стране, тако и Н1 и Данас-а са друге, неизласком на ове изборе, ДЈБ би са својом суверенистичком политиком изгубио сваки простор за политичко деловање и медијским мраком био гурнут на маргине политике.

За медије у Србији постоје само бивша и садашња власт и сви заједно подржавају политику коју спроводи Александар Вучић:

ЕУ нема алтернативу;
Претварање Србије у колонију јефтине радне снаге за немачку индустрију;
Исељавање наших људи и насељавање миграната у Србији;
Уништење домаће привреде;
Србија по мери банака и глобалних корпорација;
Издаја Косова и Метохије;

Без ДЈБ у Народној скупштини, ова политика ће несметано проћи јер има подршку и медија и бивше и садашње власти.

Бојкот је очигледно намерно урушен од стране ЕУ, Вучића и Ђиласа који једно раде, а друго говоре. ЕУ, односно Берлин у јагњећој кожи ЕУ, у потпуности подржава политику коју Александар Вучић спроводи у Србији. Бивша власт може да опстане на политичкој сцени и након бојкота јер ће их медији и даље држати у фокусу јавности. ДЈБ и суверенистичка политика немају ту опцију.

Бојкот избора неке политичке опције није циљ, нити је “морална” порука. Бојкот је политичко средство, алат који има смисла само ако бојкотује цела опозиција на свим нивоима. Једино тако можемо постићи излазност мању од 40% и довести до нелегитимне Скупштине у очима бирача. У противном је само бесмислен чин очајних људи и политичко самоубиство за све суверенисте који не подржавају глобалитичку агенду у Србији под паролом “ЕУ нема алтернативу”.

Заједнички договор о бојкоту коју су имали СзС, ПСГ и ДЈБ прво је нарушио СзС тиме што су једна по једна чланица СзС одлучили да изађу на локалне изборе и уједно напустили СзС: Зеленовић у Шапцу, Пауновић у Параћину, Стаматовић у Чајетини. Затим су бојкот напустили и 1 од 5 милиона и ПСГ Сергеја Трифуновића, а за њим су кренули и Борис Тадић, Зоран Живковић и кадрови ДС-а по многим локалима где су се угурали у различите групе грађана.

Из овог фијаска са договором о бојкоту смо изашли паметнији и мудрији. ДЈБ се више неће договарати са било ким из бивше власти о заједничким акцијама. ДЈБ им више ништа не верује. Бивша власт, баш као и садашња власт, више слуша шта им кажу Берлин и ЕУ, него што брину о интересима народа Србије.

Као што разумемо све гласаче који су били апстиненти на претходним изборима, гласаче који су били бели листићи, протестне гласове за Прелетачевића Белог, тако разумемо и одлуку многих бирача који иначе гласају да бојкотују ове изборе који нису ни фер ни поштени. Међутим, чињеница је да ниједни избори од увођења вишестраначја у Србији нису били ни фер ни поштени. Нису били фер јер је власт увек контролисала медије, а нису били ни поштени јер је власт увек крала изборе, намештала бирачке спискове, гласали су умрли, људи који нису у земљи, куповала гласове и застрашивала гласаче. Данас јесте горе него што је било у прошлости, али суштински се ништа није променило. Неизласком на ове изборе ништа се неће променити.

Једини начин за позитивну промену у Србији је дуготрајна борба за промену свести народа, непоколебљиво истрајавање на одбрани суверенитета државе и слободе и права свих грађана. Ова политичка борба је маратон, није спринт и трчи се од човека до човека. ДЈБ се спремио на дуготрајну борбу и неће одустати. Да би услепи да победимо у овом непоштеном и нефер маратону, морамо остати у трци и не смемо одустати.

Све што нам је потребно да победимо у маратону и од Србије направимо земљу у којој се лепо, слободно и радо живи је подршка народа Србије. Само без ње не можемо. За остало ћемо се снаћи. Ми смо ДЈБ. ДЈБ су Суверенисти. Ми не одустајемо.

Прочитајте још и:

ДЈБ: Данас у подне седница главног одбора

ДЈБ прикупио потписе и јавно даје рок опозицији да се врати на бојкот

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Покушао сам на Н1 да оставим један благо афирмативан коментар за ДЈБ, ништа претерано, нису га поставили. Престаћу и њих да гледам као што сам престао да гледам Пинк, РТС све мање гледам, све више се информишем на интеренету.

    • Ja sam juče poslao komentar, ovde na sajtu DJB-a, i nisu ga objavili. Onako “demokratski”. Sramota je kritikovati druge a sam raditi ISTO. Šta u mom komentaru nije valjalo, pa nije objavljen, ostaće misterija. Duboko, duboko žalim što sam vam poslao 100€ 2016. Čovek se uči dok je živ…

  • Slažem se,samo…bez sujete sad,ovo je marketinški potez. Stavio bih Brankicu za nosioca liste. Super je Saša ali ona mi je više narodska i žustrije ulazi u duele. To je moje mišljenje. A vođa neka bude Radulović. Verujte mi. Od 92 nisam ništa promašio.

  • Cestitam vam na energiji! Vec godinama vi pricate o ujedinjavanju opozicije, pravljenju bloka, pominjete sve druge relevantne partije, saveze, pokrete. Samo, niko od njih vas nikada ne pominje. Vama zelim srecu – ja ovaj put bojkotujem ovaj cirkus…

    • Mislim da bojkot ipak nije rešenje. Najbolje bi bila ujedinjena opozicija na izborima a političko iskustvo bojkota opozicije 1997. godine posle pobede na lokalnim izborima i vlasti koju su vršili po svim većim gradovima, bio je katastrofalan potez. Čak je omraženom Miloševiću posle svih ratova i očekivanju poslednjeg svet priznao pobedu.

  • Kako mislite da predstavljate nekoga, recimo mene, kad jednom dobijete vlast, kad niste u stanju da SAD podnesete kritiku? Ja nisam ničiji bot, iz mail adrese to možete zaključiti. Mene bi bilo sramota da kažem da sam “pristojan čovek” (“mi smo pristojni ljudi”) , a IGNORIŠEM nekoga ko me opravdano ili neopravdano kritikuje! To se postiže argumentima a ne neobjavljivanjem komentara! Shvatam sad da je poslanička plata od 1.000 evra i po 3.000 evra za stranku po poslaniku motiv za vaš izlazak na izbore. Kako ste uspeli “da srušite” Vučića sa 16 poslanika 2016., tako ćete i sad. Pridruživanjem Zelenoviću, Stamatoviću, Paunoviću i PSG, ne postajete bolji, već isti kao i oni. Radulović je “vizionarski” podržavao i prosto molio “Belog” 2017. na predsedničkim izborima. Tu njegovu GREŠKU smo mu mi, pravi podržavaoci DJB ideje tada oprostili, ali ovo sad više ne. Makar ne ja. Okružite se nekritičkim podržavaocima i “daleko” ćete dogurati. A ako ste mislili da je politka samo biznis, onda vam uspeh ne gine. Ne očekujem da ovo objavite kao ni moja prethodna dva KRITIČKA komentara! Nije mi stalo da ubedim bilo koga, već samo sebe. Otrežnjenje oslobađa.

    • Svaki komentar ukoliko je u skladu sa pravilima sajta biće objavljen. Takođe, poštujemo Vaše mišljenje iako niste u pravu kada kažete da smo mi ikada nekog nešto molili. Predlagali jesmo, bili spremni na kompromise, ali nas opet niko nije podržao. Mi nećemo nasesti.

  • “Ako izlaziš na izbore ili si satelit ili parazit”. Naslov u “Novosadskom biltenu”, intervju Saše Radulovića. Mart, 2020. pre TRI meseca. Radulovićev tekst počinje ovako: “Dragi opozicioni birači, ovi izbori su prilika koju ste čekali. Ovo je vaša prilika da kao metlom očistite opozicionu političku scenu i u Skupštini ostavite samo SNS i SPS, gole kao pištolj, da više ne mogu da se sakriju iza bilo koga. Evo vam prilike da sve lažne građaniste, Čede i Čankove, lažne patriote, Šapiće i Vaciće, sve preletače i preletačice, sve lažne opozicionare, Stamatoviće i Velje, sve partijske parazite koji žive na vašoj grbači pošaljete u političku istoriju sa sve sniženim cenzusom i uprkos potpunog medijskog mraka.”

    Tako je pisao Saša Radulović, pre ČAK TRI meseca. Odličan lični opis, jer se pridružiste onima koje ste ovako naružili. Kakav “strateški” obrt u samo tri meseca. Lep je život poslanički, teško je bilo odoliti. I, ne brini, znam da nećeš objaviti, ne očekujem. Samo me je SRAMOTA što sam vas podržavao. I zaista mi je žao mojih 100 evra koje vam poslah pred izbore 2016. preko paypala…

    • Ako tako mislis onda ces sigurno glasati za Vucica, jer sva opozicija je bila za bojkot, pa je odustala (napravila “strateski” obrt). Jedino Vucic, po tebi, ima odlican licni opis, sta je govorio pre 3 meseca i sada govori.

  • DJB-u su MERA vrednosti paraziti i sateliti, kako Radulović opisa pre tri meseca one u opoziciji koji će izaći na izbore. Kako se zbog koraka PARAZITA da izađu na izbore i ja, tako DOBAR, FIN I POŠTEN, odlučih da uradim isto to što i oni, oni koje nazvah PARAZITIMA? Ja neću promeniti stav o poštenju samo zato što sam video da neko krade, to je razlika između mene i onih koji kradu. Kad nazoveš nekoga parazitom, ne hvališ ga, već obrnuto. Ako uradiš isto što i parazit, ŠTA SI ONDA TI?

  • Čestitam pojavljivanje na izb.listi.Ovi vas već veslaju,pod br 15. Sa suverenistima su i nekoliko stranaka sa Albanskim predznakom.
    Tako to izgleda bez međurednog razmaka.