Saopštenje

DJB: Danas u podne sednica glavnog odbora

Danas u podne ističe rok od 48 sati koji smo, nakon što smo sakupili potpise za izlazak na izbore, dali opoziciji da se vrate ideji bojkota.

Bojkot nije cilj, niti je “moralna” poruka. Bojkot je političko sredstvo, alat koji ima smisla samo ako bojkotuje cela opozicija na svim nivoima. Jedino tako možemo postići izlaznost manju od 40% i dovesti do nelegitimne skupštine u očima birača. U protivnom je samo besmislen čin očajnih ljudi i političko samoubistvo za sve Suvereniste koji ne podržavaju globalitičku agendu u Srbiji pod parolom “EU nema alternativu”.

Pročitajte još i:

DJB prikupio potpise i javno daje rok opoziciji da se vrati na bojkot

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Od početka je bilo jasno da poziv koji ste uputili drugim opozicionim strankama da se izjasne danas do 12 sati je samo formalnost. Vi ste znali da ga neće prihvatiti, što zbog činjenice da su se mnoge stranke “zahuktale” za izbore, što zbog sujete da ne bi ispalo da vi “komandujete” i da vas moraju slušati. Mislim da ste i vi ovaj potez napravili kalkulišući, unapred znajući ishod i da ste takođe željni izbora. Tu niste bili iskreni ali ste bili lukavi. Šta je u politici korisnije neka prosudi svako za sebe. Ja mogu razumeti i jedan i drugi argument, u ovako zapuštenoj državi i društvu večita je dilema šta je bolje, čovek prosto nikada ne može biti siguran da je uradio pravu stvar. Ali mi nije jasno i pomalo mi je žao da ako izađete na izbore, izdajete ideju bojkota koju ste vi prvi još pre skoro dve godine predložili i vatreno je zastupali. Ostaje pomalo otužan utisak pa ispada da ste po konačnom političkom efektu, ne ulazeći u detalje i politički diskurs, bezmalo isti kao političke formacije prevaziđenih političara i novih snaga koje zdušno jure u lakrdiju zvanu izbori na SNS način.

  • Postovani!
    Da li idete na izbore ili ne? Stizem u Srbiju 20.6. i voleo bih da znam vasu odluku o izlasku na izbore, da bih vam dao glas, ako izadjete.
    Spostovanjem
    Goran Andric