Saopštenje

Napadnute aktivistkinje na Vračaru

Danas, 02.06.2020. godine, oko 11 časova aktivistkinje DJB koje prikupljaju potpise za izbore na Vračaru napadnute su od strane nepoznatog lica i istom prilikom oštećen je štand postavljen u Njegoševoj ulici, ispred zgrade Opštine Vračar.

Nepoznati muškarac, kome je aktivistkinja DJB prišla i ponudila mu promotivni letak DJB, najpre se na vulgaran način, povišenim tonom obratio devojkama koje su vršile promociju DJB i podelu letaka, upućujući uvrede na račun Saše Radulovića, da bi zatim i odgurnuo aktivistkinju i nogom šutnuo promotivni štand postavljen u Njegoševoj ulici.

DJB će o opisanom događaju obavestiti nadležnu Policijsku upravu, od koje će tražiti hitnu reakciju i zaštitu za sve aktiviste koji rade na prikupljanju potpisa, naročito imajući u vidu i napad na prostorije DJB u TC Stari Merkator na Novom Beogradu koji se desio pre nekoliko dana.

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Zaista je mučno čitati o ovom napadu na jednu od najpristojnijih i najurbanijih stranaka na našoj političkoj sceni.

  • I u Novom Beogradu su vređali aktivistkinje, otimali i cepali materijal, pitali ih zar ne brinu da će dobiti batine i sl.
    Ovakvo i slično ponašanje je, s jedne strane, odraz nezrelosti demokratije kod nas ali, s druge strane, verovatno i odraz besa i panike u vladajućim redovima što nesumnjivo ukazuje na činjenicu i potvrdu da je DJB na ispravnom kursu i da imamo jedan razlog više da zbog toga budemo ponosni na svoje redove koji ne odustaju.