Саопштењe

Биљић: Захваљујемо правном савету Народне странке и његовом председнику Гајићу

ДЈБ је одлучио да кроз институције система заштити демократију, владавину права и изборну вољу грађана у изборном процесу. Најпре смо провером потписа у РИК-у успели да утврдимо да је власт прикупљала потписе за све листе осим за листу ДЈБ Суверенисти, а затим смо озбиљном контролом на бирачким местима спречили да се резултати избора фалсификују на начин на који је власт то замислила. Коначно, поднели смо 2700 приговора РИК-у, а након што су приговори одбијени, упућено је и 2700 жалби Управном суду. Управни суд је те жалбе усвојио, чиме су избори одржани 21. јуна – оборени.

Несхватљиво је да је ова чињеница наишла на потпуни мук, не само медија, него и целокупне опозиционе сцене, невладиних организација, независних стручњака и јавних личности, од којих се добар део њих на све начине упирао да релативизује и од јавности сакрије чињеницу да су избори по закону пали и да морају бити поништени, користећи при томе паушалне и неутемељене тврдње, а не правне аргументе. Очигледно је да је свима циљ да се недемократски и незаконити избори по сваку цену признају и да грађани не сазнају да им је изборна воља прекројена, а демократија укинута.

Једини изузетак је правни тим Народне странке, предвођен Владимиром Гајићем, који је први и једини, без релативизације, скретања са теме, директно и без политичког калкулисања, подржао борбу Доста је било за демократију и заштиту изборне воље грађана. Иако се нисмо сложили по питању бојкота ових избора, одбрана демократије и изборне воље грађана нам је заједнички циљ без озбира на политичку тактику и политичке потезе за које сматрамо да су најбољи пут за уређење Србије.

Овом приликом изражавамо захвалност правном савету Народне странке и њеном председнику, с обзиром да су професионално и одговорно сагледали све околности случаја и заједно са нама стали у одбрану законитости у овом изборном процесу.

У име правног тима Доста је било,

Адв. Војин Биљић
потпредседник ДЈБ

Саопштење правног савета Народне странке

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Kotisno i kolegijalno. Prizeljkujem podrsku jos jednog broja advokata. Umor i osecanje bespomocnosti i izolovanosti bio bi očekivani pratilac ovakvog sleda događaja, tako da “konjica” u pravi cas, uz zvukevtrube najavljuje kontranapad. Druga deonica maratona je pocela…

  • Da li je to na pomolu šira saradnja, da ne kažem, neka buduća koalicija između DJB i NS, što mi uopšte ne deluje loše, naročito ako se NS pročisti od svojih eventualnih globalistički nastrojenih članova, ako ih i ima? Za NS sam u zadnje rvreme imao poptovanje, pogotovo oko Jovanjice.