Saopštenje

Biljić: Zahvaljujemo pravnom savetu Narodne stranke i njegovom predsedniku Gajiću

DJB je odlučio da kroz institucije sistema zaštiti demokratiju, vladavinu prava i izbornu volju građana u izbornom procesu. Najpre smo proverom potpisa u RIK-u uspeli da utvrdimo da je vlast prikupljala potpise za sve liste osim za listu DJB Suverenisti, a zatim smo ozbiljnom kontrolom na biračkim mestima sprečili da se rezultati izbora falsifikuju na način na koji je vlast to zamislila. Konačno, podneli smo 2700 prigovora RIK-u, a nakon što su prigovori odbijeni, upućeno je i 2700 žalbi Upravnom sudu. Upravni sud je te žalbe usvojio, čime su izbori održani 21. juna – oboreni.

Neshvatljivo je da je ova činjenica naišla na potpuni muk, ne samo medija, nego i celokupne opozicione scene, nevladinih organizacija, nezavisnih stručnjaka i javnih ličnosti, od kojih se dobar deo njih na sve načine upirao da relativizuje i od javnosti sakrije činjenicu da su izbori po zakonu pali i da moraju biti poništeni, koristeći pri tome paušalne i neutemeljene tvrdnje, a ne pravne argumente. Očigledno je da je svima cilj da se nedemokratski i nezakoniti izbori po svaku cenu priznaju i da građani ne saznaju da im je izborna volja prekrojena, a demokratija ukinuta.

Jedini izuzetak je pravni tim Narodne stranke, predvođen Vladimirom Gajićem, koji je prvi i jedini, bez relativizacije, skretanja sa teme, direktno i bez političkog kalkulisanja, podržao borbu Dosta je bilo za demokratiju i zaštitu izborne volje građana. Iako se nismo složili po pitanju bojkota ovih izbora, odbrana demokratije i izborne volje građana nam je zajednički cilj bez ozbira na političku taktiku i političke poteze za koje smatramo da su najbolji put za uređenje Srbije.

Ovom prilikom izražavamo zahvalnost pravnom savetu Narodne stranke i njenom predsedniku, s obzirom da su profesionalno i odgovorno sagledali sve okolnosti slučaja i zajedno sa nama stali u odbranu zakonitosti u ovom izbornom procesu.

U ime pravnog tima Dosta je bilo,

Adv. Vojin Biljić
potpredsednik DJB

Saopštenje pravnog saveta Narodne stranke

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Kotisno i kolegijalno. Prizeljkujem podrsku jos jednog broja advokata. Umor i osecanje bespomocnosti i izolovanosti bio bi očekivani pratilac ovakvog sleda događaja, tako da “konjica” u pravi cas, uz zvukevtrube najavljuje kontranapad. Druga deonica maratona je pocela…

  • Da li je to na pomolu šira saradnja, da ne kažem, neka buduća koalicija između DJB i NS, što mi uopšte ne deluje loše, naročito ako se NS pročisti od svojih eventualnih globalistički nastrojenih članova, ako ih i ima? Za NS sam u zadnje rvreme imao poptovanje, pogotovo oko Jovanjice.