Саопштењe

Тужилаштво није заштитило доказни изборни материјал по кривичној пријави ДЈБ. Захтевамо надзор од Апелационог тужилаштва

Након што је Више јавно тужилаштво остало потпуно немо на кривичну пријаву народних посланика ДЈБ о фалсификовању изборних резултата, као и на упозорење да је због опасности неопходно хитно заштитити доказни изборни материјал који се налази у РИК-у у џаковима, народни посланици ДЈБ Саша Радуловић, Бранка Стаменковић и Војин Биљић поднели захтев Апелационом тужилаштву у Београду да изврши надзор над Вишим јавним тужилаштвом у Београду.

Народне посланике ДЈБ пре свега занима зашто Више тужилаштво није реаговало поводом кривичне пријаве којом се захтевало обезбеђивање бирачког материјала ОДМАХ, у складу са хитношћу потребе да се заштити доказни материјал о извршеном делу фалсификовања изборних резултата. Посланици ДЈБ су поднели конкретне доказе о о изборној крађи и манипулацијама које би морале да доведу до поништења избора. Такође, несхватљиво је да Више јавно тужилаштво није предузело ниједну радњу у овом предмету, нити је обавестило РИК и јавност да постоји основана сумња и докази да је дошло до фалсификовања изборне воље грађана.

ДЈБ инсистира на хитном одговору Апелационог тужилаштва, како би га могао проследити г. Лидл Грејнџеру, известиоцу за мониторинг стања демократије у Србији у Савету Европе, а који је ДЈБ већ упознао са чињеницама овог случаја кроз извештај који су послали овој пан-европској институцији која броји 47 земаља чланица, укључујући и Русију и Велику Британију и све друге европске државе које нису чланице ЕУ.

Прочитајте још и:

ДЈБ послао извештај Савету Европе о изборима у Србији

ДЈБ са 2700 приговора оборио изборе. Још само да натерамо РИК да то и призна

ДЈБ подноси преко 2700 управних тужби за обарање избора на преко 2700 бирачких места

ДЈБ увидом у џакове открио начин изборне преваре, поднета кривична пријава

ДЈБ: Открили смо крађу, проценти су унапред додељени, па после пеглани – пребројаћемо сваки џак!

РИК одбио да провери садржај записника, следећи корак Управни суд

РИК пропустио законски рок, ДЈБ захтева понишавање избора и расписивање нових

ДЈБ поднео приговор на понављање избора, РИК пропустио рок

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар