Саопштењe

ДЈБ подноси преко 2700 управних тужби за обарање избора на преко 2700 бирачких места

Након што је РИК без икаквог основа, једноставном већином гласова, одбио приговоре ДЈБ на преко 2700 бирачких места, ДЈБ подноси преко 2700 тужби Управном суду против таквих одлука РИК-а. РИК је приговоре ДЈБ који се односе на чињенице да су записници фалсификовани и да не одговарају садржају изборног материјала у џаковима одбио без икакве провере и образложења.

РИК је одбио  благовремене и дозвољене приговоре БЕЗ УТВРЂИВАЊА ЧИЊЕНИЧНОГ СТАЊА, односно без било каквог увида у бирачки материјал, а супротно јасном, недвосмисленом и јавно објављеном ставу Управног суда из пресуде Уж.21/17 од 10.априла 2017.године, где је наведено да је “ …РИК дужан да одлуку донесе након извршеног увида у изборни материјал који је бирачки одбор предао”.

РИК је одбио приговоре БЕЗ ОБРАЗЛАГАЊА КЉУЧНИХ ЧИЊЕНИЦА, те БЕЗ ПРИМЕНЕ ПРАВА НА ПОЈЕДИНАЧНИ СЛУЧАЈ, чиме поступак пред РИК-ом није испунио нити један од критеријума који су захтевани чланом 32 и 36 Устава Републике Србије.

До сада је поднешено око 1500 тужби. Очекујемо да преостале тужбе завршимо до истека данашњег дана.

Прочитајте још и:

ДЈБ увидом у џакове открио начин изборне преваре, поднета кривична пријава

ДЈБ: Открили смо крађу, проценти су унапред додељени, па после пеглани – пребројаћемо сваки џак!

РИК одбио да провери садржај записника, следећи корак Управни суд

РИК пропустио законски рок, ДЈБ захтева понишавање избора и расписивање нових

ДЈБ поднео приговор на понављање избора, РИК пропустио рок

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Odbiće sve tužbe svakako ali je intrigantno sačekati koji ćemo to novi pravni vic čuti u vidu obrazloženja. Sve maske i rukavice su skinute tako da je sve moguće.

  • Да ли сте имали ваше контролоре на сваком бирачком месту?
    Ако нисте онда је јасна стратегија да следећи пут мора више енергије да уложите у мотивацију људи да Вам буду контролори да би бар покушали да спрече неке од видова малверзација…
    Да ли сте пријавили странку?