Саопштењe

ДЈБ поднео приговор на понављање избора, РИК пропустио рок

ДЈБ је данас поднео приговор на решење РИК-а о понављању избора. Имајући у виду чињеницу да је РИК пропустио преклузивни рок из члана 78 Закона о избору народних посланика да у року од 96 сати од затварања бирачких места утврди резултате избора на свим бирачким местима на којима је могуће утврдити резултате, све даље изборне радње се морају обуставити и РИК мора да прогласи да избори нису успели и о томе обавести председника Републике.

Народни посланици ДЈБ су јуче захтевали од РИК-а да обустави даље изборне радње и прогласи изборе неуспелим. Захтевали смо и од председника Републилике да због неуспеха ових извора распише нове парламентарне изборе.

Prigovor-RIK-27062020

РИК пропустио законски рок, ДЈБ захтева понишавање избора и расписивање нових

Закон о избору народних посланика: https://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_izboru_narodnih_poslanika.html

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • BRAVO DJB.

    PREGLEDAJTE ŠTO VIŠE ZAPISNIKA I DZAKOVA, ……. A ONDA OBAVESTITE CEO SVET.

    Obavezno uključite da je vlast nezakonita i da Srbija nepriznaje NIKAKVE UGOVORE,
    SPORAZUME I OBAVEZE NA KOJE SE DOSADAŠNJA I BUDUĆA VLAST OBAVEŽE.

  • Pokažite i dokažite da se držite svojih principa i da ste stvarno bili za bojkot, da ne priznajete ove lažne izbore što ste i dokazali brojnim primerima i da već DANAS objavite da neulazite u novu kanpanju … Mislim da Vam je to jedino ispravni put i samim tim povećati broj simpatizera, a u nastavku, uz dogovor sa ostalom opozicijom nastaviti borbu za pravednije i poštenije izborne uslove… U suprotnom Vas nažalost neće biti !!!