Saopštenje

DJB podneo prigovor na ponavljanje izbora, RIK propustio rok

DJB je danas podneo prigovor na rešenje RIK-a o ponavljanju izbora. Imajući u vidu činjenicu da je RIK propustio prekluzivni rok iz člana 78 Zakona o izboru narodnih poslanika da u roku od 96 sati od zatvaranja biračkih mesta utvrdi rezultate izbora na svim biračkim mestima na kojima je moguće utvrditi rezultate, sve dalje izborne radnje se moraju obustaviti i RIK mora da proglasi da izbori nisu uspeli i o tome obavesti predsednika Republike.

Narodni poslanici DJB su juče zahtevali od RIK-a da obustavi dalje izborne radnje i proglasi izbore neuspelim. Zahtevali smo i od predsednika Republilike da zbog neuspeha ovih izvora raspiše nove parlamentarne izbore.

Prigovor-RIK-27062020

RIK propustio zakonski rok, DJB zahteva ponišavanje izbora i raspisivanje novih

Zakon o izboru narodnih poslanika: https://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_izboru_narodnih_poslanika.html

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • BRAVO DJB.

    PREGLEDAJTE ŠTO VIŠE ZAPISNIKA I DZAKOVA, ……. A ONDA OBAVESTITE CEO SVET.

    Obavezno uključite da je vlast nezakonita i da Srbija nepriznaje NIKAKVE UGOVORE,
    SPORAZUME I OBAVEZE NA KOJE SE DOSADAŠNJA I BUDUĆA VLAST OBAVEŽE.

  • Pokažite i dokažite da se držite svojih principa i da ste stvarno bili za bojkot, da ne priznajete ove lažne izbore što ste i dokazali brojnim primerima i da već DANAS objavite da neulazite u novu kanpanju … Mislim da Vam je to jedino ispravni put i samim tim povećati broj simpatizera, a u nastavku, uz dogovor sa ostalom opozicijom nastaviti borbu za pravednije i poštenije izborne uslove… U suprotnom Vas nažalost neće biti !!!