Saopštenje

DJB podnosi preko 2700 upravnih tužbi za obaranje izbora na preko 2700 biračkih mesta

Nakon što je RIK bez ikakvog osnova, jednostavnom većinom glasova, odbio prigovore DJB na preko 2700 biračkih mesta, DJB podnosi preko 2700 tužbi Upravnom sudu protiv takvih odluka RIK-a. RIK je prigovore DJB koji se odnose na činjenice da su zapisnici falsifikovani i da ne odgovaraju sadržaju izbornog materijala u džakovima odbio bez ikakve provere i obrazloženja.

RIK je odbio  blagovremene i dozvoljene prigovore BEZ UTVRĐIVANJA ČINJENIČNOG STANJA, odnosno bez bilo kakvog uvida u birački materijal, a suprotno jasnom, nedvosmislenom i javno objavljenom stavu Upravnog suda iz presude Už.21/17 od 10.aprila 2017.godine, gde je navedeno da je “ …RIK dužan da odluku donese nakon izvršenog uvida u izborni materijal koji je birački odbor predao”.

RIK je odbio prigovore BEZ OBRAZLAGANJA KLJUČNIH ČINJENICA, te BEZ PRIMENE PRAVA NA POJEDINAČNI SLUČAJ, čime postupak pred RIK-om nije ispunio niti jedan od kriterijuma koji su zahtevani članom 32 i 36 Ustava Republike Srbije.

Do sada je podnešeno oko 1500 tužbi. Očekujemo da preostale tužbe završimo do isteka današnjeg dana.

Pročitajte još i:

DJB uvidom u džakove otkrio način izborne prevare, podneta krivična prijava

DJB: Otkrili smo krađu, procenti su unapred dodeljeni, pa posle peglani – prebrojaćemo svaki džak!

RIK odbio da proveri sadržaj zapisnika, sledeći korak Upravni sud

RIK propustio zakonski rok, DJB zahteva ponišavanje izbora i raspisivanje novih

DJB podneo prigovor na ponavljanje izbora, RIK propustio rok

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Odbiće sve tužbe svakako ali je intrigantno sačekati koji ćemo to novi pravni vic čuti u vidu obrazloženja. Sve maske i rukavice su skinute tako da je sve moguće.

  • Da li ste imali vaše kontrolore na svakom biračkom mestu?
    Ako niste onda je jasna strategija da sledeći put mora više energije da uložite u motivaciju ljudi da Vam budu kontrolori da bi bar pokušali da spreče neke od vidova malverzacija…
    Da li ste prijavili stranku?