Саопштењe

Све одлуке фалсификоване скупштине биће ништавне

Након што је фалсификовала записнике на изборима 21. јуна, власт је данас истрајала у својој намери да конституише фалсификовану скупштину са фалсификованим посланицима. Све одлуке такве скупштине биће ништавне и у будућности правно поништене.

Основни правни постулат је: Право не може настати на неправу. Власт је фалсификовала записнике са бирачких места. То је кривично дело. На основу резултате кривичног дела су РИК и Управни суд правним насиљем “верификовали” фалсификоване изборе. Све одлуке РИК-а и пресуде Управног суда су базиране на фалсификатима, укључујући и проглашење коначних резултата избора и додела мандата фалсификованим посланицима. Данас није конституисан нов сазив Народне Скуптшине, већ је конституисана прва фалсификована скупштина у историји Србије. Све одлуке такве фалсификоване скупштине су правно ништаве.

ДЈБ је фалсификоване изборе правно оборио и доказао да је власт до трочетвртинске већине на изборима дошла захваљујући масовном фалсификовању записника на бирачким местима. Урушивши све државне институције и маргинализујући опозицију кроз медијски мрак, власт се сада нашла на ветрометини светских сила и зарад њиховог прихватања резултата овако фалсификованих избора, спремна је да тргује државним интересима зарад останка на власти. Рачун за то је већ испостављен: Брисел и Берлин очекују да власт потпише правно-обавезујући споразум са Приштинском квази-државом.

ДЈБ упозорава власт да не покушава да тргује националним и државним интересима ради себичног самоодржања на власти. Никакве одлуке фалсификоване скупштине о одрицању од Косова и Метохије неће имати правну снагу, јер су их донели фалсификовани посланици који су мандат “добили” на основу ништавих аката РИК-а и Управног суда. 

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Подршка за Доста је било!

    Хтео бих да поставим питања г. Војину Биљићу пошто је правник.
    Да ли би могло да се сад поднесу кривичне тужбе против свих 250 лажно именованих посланика Народне скупштине пошто су то физичка лица која су ушла у зграду Народне скупштине и сами себе представљају као народне посланике? Може ли се пријава поднети и против оних лица која су навела тих 250 људи да уђу у зграду скупштине да би се представљали као они који држе седницу Народне скупштине? Да ли би тужба могла да се односи на узурпацију највишег органа власти у држави?

    С поштовањем,
    и срдачан поздрав

  • Svaka cast vama DJB i Sasi Radulovicu. Verujem u vasu neverovatnu energiju da istrajete. Ovo samo vi radite. Kao dipl. pravnik odusevljen sam ovakvim potezima i istrajnoscu. To jednom negde u nekoj sudskoj instanci mora uroditi plodom. Ovakav pravni degenizam se ne moze i ne sme ostaviti bez kazne. Hvala vam!