Полиција Протест Саопштењe

Правни тим ДЈБ израдио упутство за поступање грађана по прекршајним налозима полиције

Пошто су припадници МУП-а на протесту испред Народне скупштине 3. августа 2020. године окупљеним грађанима, супротно Закону о полицији, писали прекршајне налоге, правни тим ДЈБ израдио је упутство за поступање по тим налозима. 

Грађани које је полиција безразложно легитимисала и оптужила за прекршај могу тај прекршај или признати и платити разрезану казну, или пак поднети захтев за судско одлучивање о прекршају, уз своју писану одбрану.

С обзиром да је полиција на протесту поступала не само супротно Закону о полицији, већ и супротно члану 10. Европске конвенције о људским правима, предлог писане одбране коју је сачинио правни тим ДЈБ за грађане који сматрају да нису начинили никакав прекршај јасно наводи све учињене пропусте припадника МУП-а.

Позивамо грађане да устану у одбрану владавине права и људског права на слободу окупљања и изражавања свог става, који су гарантовано демократско право свих грађана које су потписнице Европске конвенције о људским правима, као што је то случај и са Републиком Србијом. 

Прилог:

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар