Косово и Метохија Саопштењe

Пуно економско повезивање КиМ са остатком Србије је у најдубљем државном интересу Србије

Пуно економско повезивање Косова и Метохије са остатком Србије је у најдубљем државном интересу Србије. Уколико споразум за који се данас најављује да ће бити потписан у Вашингтону прави корак у том правцу, споразум је у интересу Србије.

Уколико је овај споразум само корак у наставку Бриселског разговора чији је циљ потписивање правно обавезујућег споразума између Србије и приштинске квази државе по плану Немачке, онда је овај најављени споразум супротан интересима Србије. 

Подсећамо да је Србија до сада исупунила све своје обавезе из Бриселског споразума, док Приштина није испунила ниједан, тако да је у најмању руку чудно да држава Србија не инсистира на томе да Приштина испуни своје обавезе или да се повуче из споразума што би урадила свака држава која држи до себе и своји интереса, већ наставља да преговара даље.

Оно што је дубоко забрињавајуће и супротно интересима Србије је чињеница да председник и техничка влада крше Устав и законе Србије. Преговоре води председник Србије који нема уставна и законска овлалашћења за те преговоре. Србија има само техничку владу која има уставна и законска овлашћења само да обавља текууће послове.

Избори у Србији су фалсификовани. Основни постулат у праву је да право не може настати на неправу. Изабрана је фалсификована скупштина на основу фалсификованих записника и таква скупштина може само да изгласа фалсификовану нову владу засновану на неправу, тако да су све будуће одлуке и фласификоване скупштине и фалсификоване владе правно ништаве.

ДЈБ са забринутошћу прати развој догађаја у Вашингтону. Сваки папир који било ко потпише у име Србије супротно Уставу и законима Србије је правно ништав.

О аутору

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар