Kosovo i Metohija Saopštenje

Puno ekonomsko povezivanje KiM sa ostatkom Srbije je u najdubljem državnom interesu Srbije

Puno ekonomsko povezivanje Kosova i Metohije sa ostatkom Srbije je u najdubljem državnom interesu Srbije. Ukoliko sporazum za koji se danas najavljuje da će biti potpisan u Vašingtonu pravi korak u tom pravcu, sporazum je u interesu Srbije.

Ukoliko je ovaj sporazum samo korak u nastavku Briselskog razgovora čiji je cilj potpisivanje pravno obavezujućeg sporazuma između Srbije i prištinske kvazi države po planu Nemačke, onda je ovaj najavljeni sporazum suprotan interesima Srbije. 

Podsećamo da je Srbija do sada isupunila sve svoje obaveze iz Briselskog sporazuma, dok Priština nije ispunila nijedan, tako da je u najmanju ruku čudno da država Srbija ne insistira na tome da Priština ispuni svoje obaveze ili da se povuče iz sporazuma što bi uradila svaka država koja drži do sebe i svoji interesa, već nastavlja da pregovara dalje.

Ono što je duboko zabrinjavajuće i suprotno interesima Srbije je činjenica da predsednik i tehnička vlada krše Ustav i zakone Srbije. Pregovore vodi predsednik Srbije koji nema ustavna i zakonska ovlalašćenja za te pregovore. Srbija ima samo tehničku vladu koja ima ustavna i zakonska ovlašćenja samo da obavlja tekuuće poslove.

Izbori u Srbiji su falsifikovani. Osnovni postulat u pravu je da pravo ne može nastati na nepravu. Izabrana je falsifikovana skupština na osnovu falsifikovanih zapisnika i takva skupština može samo da izglasa falsifikovanu novu vladu zasnovanu na nepravu, tako da su sve buduće odluke i flasifikovane skupštine i falsifikovane vlade pravno ništave.

DJB sa zabrinutošću prati razvoj događaja u Vašingtonu. Svaki papir koji bilo ko potpiše u ime Srbije suprotno Ustavu i zakonima Srbije je pravno ništav.

O autoru

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar