Медији Саопштењe

ДЈБ припрема тужбу против Нове С због увреде за фашизам

Интернет портал Нове С је јуче објавио текст под називом “Излив фашизма у мозак ДЈБ: Шта ће мигранти у српским школама” у којима је директно оптужио ДЈБ и Сашу Радуловића, чију је слику са протеста приликом конституисања фалсификоване скупштине објавио, за фашизам. Поред тога што овако непрофесионално и малициозно коришћење речи фашизам и означавање ДЈБ као фашистичке организације представља тешку увреду за све чланове ДЈБ чије су породице страдалe од фашизма, оно представља и увреду за милионе људи који су страдали од фашизма.

Овај свој скандалозан текст Нова С завршава реченицом “Комплетно саопштење Покрета можете пронаћи на овом линку, ако баш желите” којом плаши грађане страшним саопштењем ДЈБ и одвраћа их од читања пуне информације, што је недопустиво за један медиј.

У саопштењу које је Нова С напала као фашистичко и које оригинално није ни пренела, баш као што не преноси ни друга саопштења ДЈБ нити извештава с бројних конференција за медије, ДЈБ је поставио питање зашто министарство просвете обучава све школе у Србији за укључење миграната у образовање, када у исто време власт тврди да миграната нема и да су они само у пролазу кроз Србију.

Нова С редовно и конзистентно не преноси саопштења ДЈБ, као што не преноси ни бројне конференције за медије ДЈБ. За Нову С противуставно уведено ванредно стање није била тема, као ни фалсификовани записници, фалсификовани избори и фалсификована скупштина. За Нову С није била тема када је председник СНС-а преко камера Танјуга обавестио јавност да власт планира да у наредних 20 година насели милион миграната у Србији. За Нову С није била тема ни то што је ДЈБ открио да постоје тајни споразуми између Србије, Аустрије и Немачке о враћању миграната у Србију. И тада су Истиномер, Н1, Кесић, Данас оптужили ДЈБ за фашизам.

За Нову С такође није тема ни овај пасус из саопштења ДЈБ:
Мигранти су жртве баш као и ми. Користе се као пиони у глобалистичој игри уништавања суверених држава Европе и прављење друштва по мери банака и глобалних корпорација. Решење мигрантске кризе није у њиховом насељавању у Србији, већ у томе да те исте глобалне корпорације и политичари које оне контролишу престану да бомбардују и уништавају земље из којих мигранти беже.

Тај план глобалних корпорација против милиона људи је злочин и представља фашизам у свом изворном облику. Пропаганда којом се служе те исте глобалне корпорације има за циљ да прикрије суштину проблема и да се усредсреди не на начине заустављања злочина, већ на то како да изазову симпатије људи да се план што боље спроведе. И ту онда ускачу “медији”, који су такође под  контролом истих глобалних корпорација, да изазову управо то саосећање људи и омогуће спровођење плана.

“Медији” су највећи политички непријатељи грађана Србије. И то зато што нису медији, већ пропагандни канали. И то без значајне разлике: и Пинк и Н1 и НоваС и Информер и Данас. Сви ти пропагандни канали би да нас убеде да “ЕУ нема алтернативу”, да нам не треба домаћа привреда и да су стране инвестиције, банке и глобалне корпорације спас, као и да исељавање наше деце и њихова замена мигрантима и није ништа страшно.

О аутору

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар