Образовање Саопштењe

Зашто Mинистарство припрема школе за укључење миграната у наставу?

Министарство просвете је почетком септембра упутило допис свим школама у Србији и тражило од наставног особља да учествује у обуци о укључењу миграната у наставу у школама у Србији. Александар Вучић је 2018. у камере Танјуга казао да је план Србије у борби против беле куге насељавање преко милион миграната у Србију у наредних двадесет година. Да ли је овај допис део те намере?

Народни посланици ДЈБ су две године упозоравали да постоје уговори између Србије, Немачке и Аустрије о враћању миграната у Србију и да влада крије те уговоре. Када смо то први пут објавили, били смо нападнути од стране свих медија у чему су предњачили Н1 и Данас. Почетком ове године се показало да су наша сазнања тачна и да уговори заиста постоје.

Подсећамо да су посланици ДЈБ тражили од МУП-а да одговори на питање колико миграната тренутно борави у Републици Србији, на које локације су распоређени и колики је њихов број на свакој од локација.

ДЈБ је такође у јануару ове године од МУП-а затражио податке о броју миграната који су од државе Србије добили потврду о израженој намери за добијање азила у страној држави у периоду 01.01.2016 – 31.03.2020, те која је њихова држава порекла.Зашто је ово важно?

У последње четири године, кроз Србију је прошло преко милион миграната на путу за ЕУ, пре свих Немачку. Србија је, по признању самог министра унутрашњих послова, тим мигрантима издало потврде са печатом државе Србије о њиховој намери да иду за Немачку и тамо траже азил. Зашто су те потврде важне, када на њима пише да мигранти не желе да остану у Србији, већ желе да иду даље у ЕУ, пре свега у Немачку?

Будући да држава Србија на уласку од миграната није тражила овакву потврду, коју је требало да им изда Грчка, Бугарска, Македонија или Румунија, са том потврдом Србија је на себе добровољно преузела да мигрантима буде земља првог уласка. То значи да ће државе попут Немачке или Аустрије, када буду враћале мигранте, вратити мигранте у земљу првог уласка, а то је по ЈЕДИНОЈ потврди, коју мигранти који уђу у Немачку поседују, управо Србија. Без ове потврде, мигранте не би преко својих пропустиле ни Мађарска ни Хрватска ни Словенија ни Аустрија.

Мигранти су жртве баш као и ми. Користе се као пиони у глобалистичој игри уништавања суверених држава Европе и прављење друштва по мери банака и глобалних корпорација. Решење мигрантске кризе није у њиховом насељавању у Србију, већ у томе да те исте глобалне корпорације и политичари које контролишу престану да бомбардују и уништавају земље из којих мигранти беже.

Министарство просвете није у стању да организује наставу за нашу децу, деца тек сваке друге седмице иду у школу са скраћеном наставом што ће практично осакатити целу генерацију деце и оставити несагледиве последице, али зато има времена да се бави обукама за све школе у Србији о укључењу миграната у наставу, миграната за које Влада Србиј тврди да не постоје.

ПРИЛОЗИ:

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар