Саопштењe

МУП крије податке о мигрантима од посланика ДЈБ

С обзиром да је на досадашње захтеве за достављање података о броју миганата у Србији МУП Републике Србије остао глув, народни посланици ДЈБ данас су упутили ургенције МУП-у, као и ново посланичко питање МУП-у.

Грађани су веома забринути у вези са приливом миграната у Србију. Ова забринутост је додатно појачана извештајима грађана о транспорту миграната кроз Србију током трајања полицијског часа. Стога посланици ДЈБ инсистирају да МУП одговори на питање колико миграната тренутно борави у Републици Србији, на које локације су распоређени и колики је њихов број на свакој од локација. Народни посланици ДЈБ би волели да ово није истина и зато су Влади Републике Србије и МУП-у дали прилику да чињеницама разбију сумње грађана и доставе укупан број миграната који бораве у Србији и списак локација на којима су они распоређени. МУП је одлучио да ћути.

ДЈБ је такође у јануару ове године од МУП-а затражио податке о броју миграната који су од државе Србије добили потврду о израженој намери за добијање азила у страној држави у периоду 01.01.2016 – 31.03.2020, те која је њихова држава порекла.

Зашто су те потврде са печатом државе Србије важне, када на њима пише да мигранти не желе да остану у Србији, већ желе да иду даље у ЕУ, пре свега у Немачку?

Будући да држава Србија на уласку од миграната није тражила овакву потврду, коју је требало да им изда Грчка, Бугарска, Македонија или Румунија, са том потврдом Србија је на себе добровољно преузела да мигрантима буде земља првог уласка. То значи да ће државе попут Немачке или Аустрије, када буду враћале мигранте, вратити мигранте у земљу првог уласка, а то је по ЈЕДИНОЈ потврди, коју мигранти који уђу у Немачку поседују, управо Србија. Без ове потврде, мигранте не би преко својих пропустиле ни Мађарска ни Хрватска ни Словенија ни Аустрија.

Мигранти су жртве баш као и ми. Користе се као пиони у глобалистичој игри уништавања суверених држава Европе.

ДЈБ упозорава власт да је контрапродуктивно скривати овако важне податке од грађана Србије, јер одсуство транспарентног извештаја о броју и смештају миграната у Србији само појачава забринутост грађана да се под окриљем мрака, током полицијског часа, мигранти у великом броју доводе у Србију без знања јавности.

ДЈБ апелује на МУП да прекине праксу скривања ових података који су од великог јавног значаја, те да хитно одговори на питања која су му поставили народни посланици ДЈБ.

Прочитајте још и:

Да ли власт уз помоћ државног удара уводи ропство за запослене у ЕПС-у?

Посланици ДЈБ поново упутили Ургенцију за сазивање седнице Народне скупштине

Адвокатска комора Србије се придружила осморо посланика у одбрани уставног поретка

ДЈБ захтева укидање двадесетчетворочасовног полицијског часа

ДЈБ поднео ургенцију за посланичка питања која још увек немају одговор

ДЈБ поднео ургенцију Уставном суду Србије

ДЈБ поново позива све посланике да врате Србију у уставни оквир

Осморо народних посланика обавестило МУП да се по Уставу за време ванредног стања полицијски час не односи на народне посланике

ДЈБ упозорава власт: Не затварајте Београд, Ниш и Ваљево!

ДЈБ упозорава власт да се не игра са „електронском седницом Скупштине“

(Видео) Маја Гојковић признала да је прекршен Устав и слагала посланике да би прикрила одговорност председника СНС

(Видео) Осам посланика потписало захтев за седницу Скупштине и враћање Србије у уставни оквир

Посланици ДЈБ: Отворено писмо свим народним посланицима

(Видео) Посланици ДЈБ захтевају хитан одговор зашто је суспендована Народна скупштина

Председник СНС-а прекршио Устав, суспендовао Скупштину и прогласио ванредно стање

ДЈБ позива на уздржавање од политизације епидемије коронавируса

ДЈБ позива све народне посланике да захтевају седницу Скупштине

Народни посланици ДЈБ позвали председника Уставног суда, Врховног касационог суда и државног тужиоца да реагује на кршење Устава

(Видео) Посланици, зато што сте дозволили кршење Устава, судиће вам будуће генерације

ДЈБ захтева од Уставног суда да по хитном поступку суспендује противуставну одлуку о ванредном стању док о њој не одлучи Скупштина

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Da li ste razmisljali o odluci da ipak izadjete na izbore, nakon ovoga sto se desava sa “borbom” protiv virusa? Ima mnogo ljudi koji su besni zbog nacina na koji je drzava vodjena i mozda je ovo ipak dobar trenutak da se vucic skine sa vlasti, kao sto je bilo 2000. nakon bombardovanja sa milosevicem???