VIDEO Саопштењe

ДЈБ захтева укидање двадесетчетворочасовног полицијског часа

У Србији је 15. марта извршен државни удар. Суспендована је Народна скупштина која је носилац народне суверености и један човек је на себе противуставно преузео надлежности Скупштине. На основу противуставно проглашеног ванредног стања тај исти човек готово свакодневно доноси противуставне одлуке које ограничавају Уставом загарантоване слободе грађана.

ДЈБ захтева да власт хитно укине противуставну одлуку о забрани напуштања домова између 13.00 сати у суботу и 5.00 сати у понедељак ујутро.

Ова мера нема никакво оправдање. Вирус се преноси контактом са заражене особе на другог човека најчешће преко капљица кашља. Вирус се не преноси ваздухом. Најважнија мера против ширења вируса је држање одстојања и извегавање контакта. Шетња по градским улицама и парковима, ако људи држе одстојање, не угрожава никога.

Власт без икакве парламентарне контроле укида права и слободе грађана у мери која је претерана за ситуацију у којој се налазимо. Ово ће имати катастрофалне последице по привреду Србије, а никакав ефекат на одбрану нације од вируса.

Вирус ЦОВИД-19 је још увек непознаница и зато затева мере опреза. Све више лекара и стручњака се јавља и јавно говори да је реакција политичара на вирус драстична, потпуно неоправдана и да вирус није ни приближно толико ни заразан ни опасан колико нас политичари и СЗО надри-лекари уверавају да јесте. За преко 80% грађана, вирус има благе последице сличне прехлади или грипу. За мање од 20% старих и болесних људи, вирус представља опасност јер додатно слаби и онако слаб организам и тај спој озбиљних болести које стари и болесни већ имају и вирус могу да изазову и смртне исходе. Зато јесте потребно изоловати старе и болесне и тако их заштити од компликација изазваних вирусом. Овако, затварањем целе нације у кућни притвор, биће уништена домаћа привреда. Последице уништења домаће привреде ће бити катастрофалне и по здравље грађана Србије, много горе од било ког вируса. Лек не сме да убије пацијента.

Власт свакодневно плаши грађане десетинама хиљада мртвих како би прикрила државни удар који су извршили. Власт отворено лаже људе да овај вирус убија као куга. Све ово служи да би се прикрило како смо дошли довде. Власт нам и не говори за заражене: где су се заразили. Јер то би могло да открије много шта.

Државни удар и суспендовање Скупштине су имали само једну сврху: да прикрију фијаско власти због избора који су расписани на почетку епидемије. Ово је редослед догађаја:

– 1. март – откривен први заражени у Србији

– 3. март – откривен други заражени у Србији

– 4. март – председник СНС-а расписује изборе

– 5. март до 15. март – сакупљено преко 140.000 потписа за СНС, СПС, Шешеља, Шапића, ПОКС, Чанка и Чомићку, Заветнике, када су људи висили једни преко других у редовима.

– 9. март – митинг председника СНС-а у Ваљеву, који је данас један од градова који су највише погођени епидемијом

– 15. март – противуставно уведено ванредно стање и суспендована Скупштина

– 21. март – затворени ресторани, али не и коцкарнице

У том периоду грађани Србије нису поштовали мере одстојања само у сезони прикупљања потписа. Тада је властима вирус био смешан.

ДЈБ захтева хитно укидање противуставно донетог полицијског часа и упозорава власт да је контрапродуктивно ширити неоправдану панику. 

Излазак на протест против ове неразумне и противуставне одлуке власти би потенцијално угрозио грађане од заразе. Зато то у овом тренутку нећемо радити. Уместо тога, позивамо грађане да потпишу “Петицију за повлачење противуставне одлуке о двадесетчетворочасовном полицијском сату” на сајту.

Кажи НЕ пандемији хистерије страха од вируса. Заштити своје достојанство. Пошаљи поруку власти да она треба да се боји тебе и твог гласа, а не обратно, и да не могу да раде шта хоће.

Прочитајте још и:

ДЈБ поднео ургенцију за посланичка питања која још увек немају одговор

ДЈБ поднео ургенцију Уставном суду Србије

ДЈБ поново позива све посланике да врате Србију у уставни оквир

Осморо народних посланика обавестило МУП да се по Уставу за време ванредног стања полицијски час не односи на народне посланике

ДЈБ упозорава власт: Не затварајте Београд, Ниш и Ваљево!

ДЈБ упозорава власт да се не игра са „електронском седницом Скупштине“

(Видео) Маја Гојковић признала да је прекршен Устав и слагала посланике да би прикрила одговорност председника СНС

(Видео) Осам посланика потписало захтев за седницу Скупштине и враћање Србије у уставни оквир

Посланици ДЈБ: Отворено писмо свим народним посланицима

(Видео) Посланици ДЈБ захтевају хитан одговор зашто је суспендована Народна скупштина

Председник СНС-а прекршио Устав, суспендовао Скупштину и прогласио ванредно стање

ДЈБ позива на уздржавање од политизације епидемије коронавируса

ДЈБ позива све народне посланике да захтевају седницу Скупштине

Народни посланици ДЈБ позвали председника Уставног суда, Врховног касационог суда и државног тужиоца да реагује на кршење Устава

(Видео) Посланици, зато што сте дозволили кршење Устава, судиће вам будуће генерације

ДЈБ захтева од Уставног суда да по хитном поступку суспендује противуставну одлуку о ванредном стању док о њој не одлучи Скупштина

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Власт се плаши грађана, зато их не жели на улицама.
    Неће великој стопи смртности од вируса допринети неразумни поступци грађана, већ уништен систем здравствене заштите и нерационална политика којом се политички систем ставља изнад свих других делова друштвеног система, једноставно систем који није у интересу заштите здравља човека и нације…, већ других интереса.
    Ево, још увек нису почела тзв.масовна тестирања становништва….