Саопштењe

Да ли власт уз помоћ државног удара уводи ропство за запослене у ЕПС-у?

Након што су дошли до сазнања да радници појединих јавних предузећа, као што је то предузеће Електропривреда Србије, добијају усмене налоге да се припреме за двонедељни боравак у предузећу, без могућности да га напусте пре истека 14 дана, у коју сврху су у кругу предузећа већ постављени контејнери за њихов боравак, народни посланици ДЈБ поставили су данас председници Народне скупштине, председници Владе и председнику СНС-а и Србије следећа питања:

1. Да ли су упознати с овом праксом јавних предузећа?

2. Да ли су свесни да слична пракса било ког субјекта не само да није у складу са чланом 4. Европске конвенције, Уставом Републике Србије и позитивним законима, већ и да у Србији није постојала још од немачке окупације у Другом светском рату?

3. Ко ће бити одговоран за масовно увођење положаја сличног ропском у јавни поредак Републике Србије?

Народни посланици ДЈБ озбиљно су забринути због чињенице да власт, под плаштом борбе против корона вируса, након што је извршила државни удар, суспендовала Народну скупштину и одузела јој надлежности, те противуставно увела ванредно стање, злоупотребљава моћ коју је на тај начин за себе приграбила тако што укида права и слободе грађана Србије без икакве парламентарне контроле.

Након потпуно непримереног ограничавања слободе кретања грађана које превазилази стварну потребу, најављеног тродневног викенд-притвора за грађане Србије, преких судова преко Скајпа, сада имамо и најаву увођења ропског положаја за раднике у јавним предузећима.

Овим драконским и потпуно непримереним мерама власт покушава да одговорност за ширење корона вируса у Србији пребаци на грађане, упркос чињеници да је распиривању епидемије у раној фази највише сама допринела, јер је десет дана марта, након што смо већ имали прве случајеве заражених у Србији, окупила 140.000 људи у страначким просторијама како би скупила потписе за себе, СПС, Шешеља, Шапића, ПОКС, Чанка и Чомићку, и Заветнике. Тада им је корна вирус био “смешан”, а чим су скупили потписе и за последњу лажну опозицију, кренули су у кршење Устава како би током противуставно уведеног ванредног стања доносили драконске мере без икакве парламентарне контроле, не би ли се њихова одговорност заборавила.

Зашто медији ћуте? Зашто 242 посланика ћуте? Зашто опозиција ћути? ДЈБ неће ћутати и неће заборавити.

Прочитајте још и:

Посланици ДЈБ поново упутили Ургенцију за сазивање седнице Народне скупштине

Адвокатска комора Србије се придружила осморо посланика у одбрани уставног поретка

ДЈБ захтева укидање двадесетчетворочасовног полицијског часа

ДЈБ поднео ургенцију за посланичка питања која још увек немају одговор

ДЈБ поднео ургенцију Уставном суду Србије

ДЈБ поново позива све посланике да врате Србију у уставни оквир

Осморо народних посланика обавестило МУП да се по Уставу за време ванредног стања полицијски час не односи на народне посланике

ДЈБ упозорава власт: Не затварајте Београд, Ниш и Ваљево!

ДЈБ упозорава власт да се не игра са „електронском седницом Скупштине“

(Видео) Маја Гојковић признала да је прекршен Устав и слагала посланике да би прикрила одговорност председника СНС

(Видео) Осам посланика потписало захтев за седницу Скупштине и враћање Србије у уставни оквир

Посланици ДЈБ: Отворено писмо свим народним посланицима

(Видео) Посланици ДЈБ захтевају хитан одговор зашто је суспендована Народна скупштина

Председник СНС-а прекршио Устав, суспендовао Скупштину и прогласио ванредно стање

ДЈБ позива на уздржавање од политизације епидемије коронавируса

ДЈБ позива све народне посланике да захтевају седницу Скупштине

Народни посланици ДЈБ позвали председника Уставног суда, Врховног касационог суда и државног тужиоца да реагује на кршење Устава

(Видео) Посланици, зато што сте дозволили кршење Устава, судиће вам будуће генерације

ДЈБ захтева од Уставног суда да по хитном поступку суспендује противуставну одлуку о ванредном стању док о њој не одлучи Скупштина

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Dokle će narod ćutati i povinovati se….bojim se da će ovaj ludak terati do kraja. Samo mi nije jasna svest ljudi u policiji i vojsci. Da li oni imaju decu, ženu, majke, braću, ….zar će njih izdati radi minimalne pkate?????