Хана Адровић
Хана Адровић
VIDEO Образовање Саопштењe

Адровић: Изјаве званичника власти о иницијативи да уџбенике издаје домаћи издавач представљају још једну велику победу ДЈБ политике

Након што је недавно Град Београд одлучио да прихвати ДЈБ политику бесплатних уџбеника за основце, и републичка власт је одреаговала на ДЈБ критику да нам уџбенике објављују немачке и хрватске издавачке куће.

Потпредседница “Доста је било”, Хана Адровић, обратила се данас јавности и оценила да изјаве високих званичника власти о иницијативи да домаћи издавач пише, штампа и издаје уџбенике из историје, географије и српског језика и књижевности – представљају још једну велику победу ДЈБ политике.

Адровић је подсетила да је политика ДЈБ од оснивања 2014. да је образовање право детета и да сви уџбеници морају бити плаћени из буџета за сву децу. О бесплатним уџбеницима смо у Скупштини Србије као народни посланици говорили четири године без престанка.

Потпредседница ДЈБ је истакла и да грађани не знају да немачка компанија “Клет” контролише сада већ преко 70% “тржишта” уџбеника у Србији и да хрватска компанија БИГЗ има додатних 15%. Грађани то не знају зато што их “медији” у Србији не обавештавају о томе и зато што ти исти “медији” не преносе наступе и саопштења ДЈБ о томе.

Погледајте обраћање потпредседнице Адровић у целости:

О аутору

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар