Hana Adrović
Hana Adrović
VIDEO Obrazovanje Saopštenje

Adrović: Izjave zvaničnika vlasti o inicijativi da udžbenike izdaje domaći izdavač predstavljaju još jednu veliku pobedu DJB politike

Nakon što je nedavno Grad Beograd odlučio da prihvati DJB politiku besplatnih udžbenika za osnovce, i republička vlast je odreagovala na DJB kritiku da nam udžbenike objavljuju nemačke i hrvatske izdavačke kuće.

Potpredsednica “Dosta je bilo”, Hana Adrović, obratila se danas javnosti i ocenila da izjave visokih zvaničnika vlasti o inicijativi da domaći izdavač piše, štampa i izdaje udžbenike iz istorije, geografije i srpskog jezika i književnosti – predstavljaju još jednu veliku pobedu DJB politike.

Adrović je podsetila da je politika DJB od osnivanja 2014. da je obrazovanje pravo deteta i da svi udžbenici moraju biti plaćeni iz budžeta za svu decu. O besplatnim udžbenicima smo u Skupštini Srbije kao narodni poslanici govorili četiri godine bez prestanka.

Potpredsednica DJB je istakla i da građani ne znaju da nemačka kompanija “Klet” kontroliše sada već preko 70% “tržišta” udžbenika u Srbiji i da hrvatska kompanija BIGZ ima dodatnih 15%. Građani to ne znaju zato što ih “mediji” u Srbiji ne obaveštavaju o tome i zato što ti isti “mediji” ne prenose nastupe i saopštenja DJB o tome.

Pogledajte obraćanje potpredsednice Adrović u celosti:

O autoru

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar