Саопштењe Странка ДЈБ

ДЈБ се оштро противи дубоко штетним новим “мерама” затварања привреде

Након што је медицински део Кризног штаба, састављен искључиво од партијских лекара, недељама неометано паушално ширио страх и панику у јавности, данас је Влада Србије одлучила да поново посегне за урушавањем људских права и слобода грађана. Осим што је већ годину дана деци укинуто Уставом гарантовано право на школовање, од сутра ће огромном броју домаћих привредника и предузетника бити укинуто и право на рад и зарађивање од сопственог рада, док ће велике глобалистичке мултинационалне корпорације наставити да свој профит стичу неометано, па га чак и увећати на уштрб забране рада домаћих малих предузетничких радњи.

Претерана реакција државе на вирус, ширење хистерије, страха и противуставно уведено ванредно стање су већ коштали буџет Србије 4 милијарде евра у прошлој години. Влада очигледно ништа није научила из тог фијаска и под утицајем ЕУ и Берлина наставља са истом политиком. Шведска и Белорусија, а ево сада и многе савезне државе САД-а нам показују да мере забране и обавезне маске немају никакав утицај на смањење заразе и да их треба укинути.

Уместо ових суманутих “мера” које у најбољем случају представљају тек психолошки фластер за смиривање страха у јавности, Влада би пре свега пред грађане Србије морала да изађе с јасним подацима о структури заражених у овом најновијем таласу пораста броја хоспитализованих пацијената. С обзиром да се тај талас поклопио с почетком процеса масовне вакцинације у Србији, Влада Србије пре свега грађанима мора да предочи тачан проценат заражених пацијената након вакцинације и након ревакцинације, унутар укупног броја заражених на дневном нивоу, тачан преглед процента тешких случајева међу онима који се јесу и онима који се нису вакцинисали и ревакцинисали, као и тачну статистику где су се људи и како заразили. Без ових података, све мере су чисто политичко малтретирање грађана без икаквих позитивних ефеката на здравље људи.

У недостатку ове тренутно суштински најважније информације, јавност с правом на друштвеним мрежама шпекулише о могућој повезаности масовне вакцинације с порастом броја заражених од коронавируса. Једини начин да Влада развеје све сумње ове врсте је да престане да крије ту статистику од јавности, јер је иначе сигурно поседује.

Влада практично тера домаће предузетнике у ликвидацију, укидајући било какву конкуренцију иностраним ланцима супермаркета који осим прехрамбене имају широк избор остале робе, истовремено приморавајући до јуче економски независне предузетнике да робују малој плати у некој иностраној фабрици за мотање каблова. Грађанима се на овај начин ограничава могућност избора производа, као и намеће скупља цена за сваки производ који није прехрамбени, а може се наћи у супермаркетима и великим трговинским ланцима. На основу ових мера свака домаћа предузетничка радња која продаје кућну хемију и козметику остаће без икаквог прихода, али ће зато ДМ ланац немачких дрогерија, шверцујући се као “апотека” по основу занемарљиво малог простора који у својим радњама посвећују фармацеутским производима, моћи несметано, без икакве конкуренције, да увећа свој профит у истом периоду управо на тим производима.

ДЈБ позива власт да одмах укине данас донете “мере” и грађанима врати Уставом гарантовано право на слободу рада и зарађивања, деци право на школовање, а грађанима Србије предочи информације о структури заражених на дневном нивоу, јасно представљајући број оних који су се пре заражавања вакцинисали и ревакцинисали.

О аутору

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар