Здравство Људска права Протест Саопштењe

Међународни протест за одбрану слободе и демократије 20. марта

За први дан пролећа, 20. марта 2021. године, широм света је најављен међународни протест са циљем да се одбране слобода и демократија који су у последњих годину дана, под плаштом епидемије корона вируса, били угрожени широм света. 

ДЈБ позива грађане Србије, све привреднике, пољопривреднике и предузетнике, све родитеље школске деце који су такође пре годину дана били жртве противуставног затварања  здравих људи у кућни притвор, и који и данас трпе угрожавање основних људских права на слободу кретања, рада и образовања, да се придруже овој светској иницијативи и дођу на Трг Републике 20. марта у 15.30 сати како бисмо властима послали јасну поруку да престану да се играју с нашим основним правима и слободама. Небројене генерације наших предака жртвовали су своје животе за слободу коју данас уживамо. Дужни смо им да је очувамо за наредне генерације.

Молимо све друге појединце и организације који позивају грађане да се укључе у овај међународни процес да овај протест буде искључиво против мера забране и репресије држава света и да се суздрже се од наметања других тема за овај протест. Заједнички циљ нам је да дође што више људи који се противе мерама затварања, а не да се делимо по неким другим темама.

Људска права су неприкосновена тековина демократије коју морамо одбранити од напада различитих глобалистичких интересних група којима је профит једина светиња и који сваку кризу користе за урушавање економског суверенитета држава широм света, увећавајући при томе свој лични профит. Права и слободе који су нам гарантовани Конвенцијом о људским правима представљају препреку тежњама великих глобалистичких мултинационалних корпорација да светско становништво сведу на економски зависне робове њихових интереса. Због тога је важно да не допустимо да се наша људска права паушално укидају и да се то кроз њихове пропагандне “медијске” канале лажно правда као нешто што нам гарантује бесмртност.

Након годину дана епидемије коронавируса грађани имају довољно информација и искуства о ризицима за обољевање од коронавируса да својом слободном вољом одлуче у којој мери и на који начин желе да се према том ризику поставе, јер им Устав Републике Србије гарантује то право, као и Конвенција о људским правима чији смо потписници. 

ДЈБ позива грађане Србије да се придруже протесту за очување слободе и демократије 20. марта у 15.30 сати на Тргу Републике у Београду, да сви заједно дигнемо глас против неразумног укидања наших Уставом гарантованих права на слободу кретања, рада и образовања.

О аутору

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар