Saopštenje Stranka DJB

DJB se oštro protivi duboko štetnim novim “merama” zatvaranja privrede

Nakon što je medicinski deo Kriznog štaba, sastavljen isključivo od partijskih lekara, nedeljama neometano paušalno širio strah i paniku u javnosti, danas je Vlada Srbije odlučila da ponovo posegne za urušavanjem ljudskih prava i sloboda građana. Osim što je već godinu dana deci ukinuto Ustavom garantovano pravo na školovanje, od sutra će ogromnom broju domaćih privrednika i preduzetnika biti ukinuto i pravo na rad i zarađivanje od sopstvenog rada, dok će velike globalističke multinacionalne korporacije nastaviti da svoj profit stiču neometano, pa ga čak i uvećati na uštrb zabrane rada domaćih malih preduzetničkih radnji.

Preterana reakcija države na virus, širenje histerije, straha i protivustavno uvedeno vanredno stanje su već koštali budžet Srbije 4 milijarde evra u prošloj godini. Vlada očigledno ništa nije naučila iz tog fijaska i pod uticajem EU i Berlina nastavlja sa istom politikom. Švedska i Belorusija, a evo sada i mnoge savezne države SAD-a nam pokazuju da mere zabrane i obavezne maske nemaju nikakav uticaj na smanjenje zaraze i da ih treba ukinuti.

Umesto ovih sumanutih “mera” koje u najboljem slučaju predstavljaju tek psihološki flaster za smirivanje straha u javnosti, Vlada bi pre svega pred građane Srbije morala da izađe s jasnim podacima o strukturi zaraženih u ovom najnovijem talasu porasta broja hospitalizovanih pacijenata. S obzirom da se taj talas poklopio s početkom procesa masovne vakcinacije u Srbiji, Vlada Srbije pre svega građanima mora da predoči tačan procenat zaraženih pacijenata nakon vakcinacije i nakon revakcinacije, unutar ukupnog broja zaraženih na dnevnom nivou, tačan pregled procenta teških slučajeva među onima koji se jesu i onima koji se nisu vakcinisali i revakcinisali, kao i tačnu statistiku gde su se ljudi i kako zarazili. Bez ovih podataka, sve mere su čisto političko maltretiranje građana bez ikakvih pozitivnih efekata na zdravlje ljudi.

U nedostatku ove trenutno suštinski najvažnije informacije, javnost s pravom na društvenim mrežama špekuliše o mogućoj povezanosti masovne vakcinacije s porastom broja zaraženih od koronavirusa. Jedini način da Vlada razveje sve sumnje ove vrste je da prestane da krije tu statistiku od javnosti, jer je inače sigurno poseduje.

Vlada praktično tera domaće preduzetnike u likvidaciju, ukidajući bilo kakvu konkurenciju inostranim lancima supermarketa koji osim prehrambene imaju širok izbor ostale robe, istovremeno primoravajući do juče ekonomski nezavisne preduzetnike da robuju maloj plati u nekoj inostranoj fabrici za motanje kablova. Građanima se na ovaj način ograničava mogućnost izbora proizvoda, kao i nameće skuplja cena za svaki proizvod koji nije prehrambeni, a može se naći u supermarketima i velikim trgovinskim lancima. Na osnovu ovih mera svaka domaća preduzetnička radnja koja prodaje kućnu hemiju i kozmetiku ostaće bez ikakvog prihoda, ali će zato DM lanac nemačkih drogerija, švercujući se kao “apoteka” po osnovu zanemarljivo malog prostora koji u svojim radnjama posvećuju farmaceutskim proizvodima, moći nesmetano, bez ikakve konkurencije, da uveća svoj profit u istom periodu upravo na tim proizvodima.

DJB poziva vlast da odmah ukine danas donete “mere” i građanima vrati Ustavom garantovano pravo na slobodu rada i zarađivanja, deci pravo na školovanje, a građanima Srbije predoči informacije o strukturi zaraženih na dnevnom nivou, jasno predstavljajući broj onih koji su se pre zaražavanja vakcinisali i revakcinisali.

O autoru

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar