Ekologija Saopštenje

DJB poziva predsednika Srbije da odustane od dovođenja Rio Tinto

Nedavni sastanak predsednika Srbije sa predstavnicima korporacije Rio Tinto koja je zainteresovana za istraživanje i eksploataciju ruda u Mačvanskom okrugu upozorava javnost Srbije na mogućnost da se zdravlje stanovništva i očuvanje životne sredine kroz ovaj projekat u pripremi žrtvuju zarad inostranog profita i kratkoročne političke propagande o još jednoj “investiciji”. 

Neslavna reputacija ove globalističke korporacije u drugim delovima sveta jasno ukazuje na opasnost da prljava tehnologija koju sa sobom donosi Mačvanskom okrugu donese mnogo više štete nego proklamovane koristi, a cenu toga plaćale bi mnoge buduće generacije.

Ekonomiju Srbije je moguće razvijati i nova radna mesta moguće otvarati bez uništavanja zdravlja i životne okoline. To bi predsednik Srbije morao da zna. Umesto da nerazumnim subvencijama strancima pretvara Srbiju u koloniju jeftine radne snage i odredište za prljave tehnologije, vlast bi morala da razvija domaću privredu, smanji poreze i doprinose, smanji administrativni teret, omogući dostupne kredite za porodična mala i srednja preduzeća i tako razvija domaću privredu. Jedino jaka domaća privreda garantuje jaku Srbiju, zaustavljanje odseljavanja naše dece i njihov povratak.

DJB poziva predsednika Srbije da odustane od dovođenja “investicije” korporacije Rio Tinto kako bismo očuvali prirodu i lepotu Mačvanskog okruga za buduće generacije, jasno ceneći zdravlje stanovništva više od bilo kakvog i bilo čijeg profita.

O autoru

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar