Zgrada sedišta Delegacije EU u Srbiji
Zgrada sedišta Delegacije EU u Srbiji
Saopštenje

EU delegacija pokušala da ponizi delegaciju DJB. DJB odbio legitimisanje.

Danas je trebalo da bude održan onlajn bilateralni sastanak Saše Radulovića i Branke Stamenković ispred DJB sa članovima vladajuće većine EU parlamenta zaduženim za interpartijski dijalog. EU delegacija je pokušala da ponizi delegaciju DJB zahtevom za legtimisanje nakon ulaska u kancelariju. DJB je odbio legitimisanje. Bilateralni sastanak nije održan.

Nakon ulaska u kancelariju Delegacije EU na Novom Beogradu, od gostiju Saše Radulovića i Branke Stamenković je traženo da ostave svoje lične karte kako bi ušli u prostoriju za onlajn bilateralni sastanak. Nakon što su dobili kratak odgovor da se legitimisanje neće desiti, da u Republici Srbiji pravo da legitimiše nekoga ima samo policija i da valja znaju koga su pozvali na sastanak, pozvana je još jedna osoba koja je izgleda zadužena za obezbeđenje, koja je veoma nadmeno kazala da svi moraju da se legitimišu, izrekla neistinu da za 20 godina koliko je tu niko nije ušao u kancelariju, a da nije bio legitimisan, te da nećemo ući, okrenuo leđa i počeo da se udaljava. Saša Radulović i Branka Stamenković su se zahvalili na ovoj nepristojnosti i napustili prostorije.

Nakon što smo prešli Brankov most na putu ka centrali DJB, stigao je telefonski poziv od šefa političkog odeljenja Delegacije EU u Beogradu koji je pitao da li bismo se vratili. Očigledno je moguće da se sastanak održi i bez legitimisanja gostiju. Odgovorili smo da je prekasno da se vratimo, jer imamo sledeći sastanak Radne grupe za unapređenje izbornih uslova bez prisustva stranaca u Narodnoj Skupštini Republike Srbije.

Kada država Srbija pozove nekoga u goste u Narodnu Skupštinu ili neku drugu instituciju, ona zna koga je pozvala i ne pokušava da ponizi goste legitimisanjem u svojim prostorijama i pokušajem nepristojnog i bahatog šikaniranja od strane nadmenih radnika ozbezbeđenja. Najmanje što bi Delegacija EU u Beogradu morala da uradi je da pošalje zvanično izvinjenje građanima Srbije za ovaj potpuno nepotreban incident. Mi razumemo da je DJB potpuno nebitan za Delegaciju EU i da bi radije da izbegnu bilo kakav sastanak sa DJB, ali bi im moralo biti važno dostojanstvo građana Srbije.

O autoru

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar