Здравство Људска права Образовање Саопштењe

ДЈБ: Не уцењујте родитеље. Школе мора бити без обзира на вакцине.

Изјава министpа просвете Ружића да нормализација наставе у школама од септембра зависи од процеса вакцинације одраслих је покушај уцене родитеља и још једно поигравање са будућношћу наше деце. Устав Републике Србије грађанима гарантује подједнако и обавезу редовног школовања деце и право одраслих да сами одлучују о сопственом здрављу. Нормална настава за децу и процес вакцинације одраслих не могу се и не смеју се доводити ни у какву везу.

После уцењивања војске и полиције, уцењивања грађана који не желе да се вакцинишу да ће изгубити здравствено осигурање, ова најновија уцена власти је прешла све границе.

Основци и средњошколци су већ жртвовали годину и по дана свог образовања на олтар тзв. “борбе против коронавируса” и то више не могу надокнадити. Деца практично не обољевају од корона вируса. Покушај уцене родитеља кроз најаве да би деца могла потпуно непотребно да жртвују још годину дана учења и стицања знања, као и неопходне социјализације с вршњацима, крајње су неодговорне и прете несагледивим последицама.

ДЈБ захтева од министра просвете и Владе Србије да престану да уцењују грађане Србије, да поштују Устав и да се не играју будућношћу наше деце и под хитно јавност умире и увере да ће се настава у основним и средњим школама од септембра одвијати нормално.

Повезани текстови:

О аутору

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар