Људска права Образовање Саопштењe

ДЈБ подноси кривичну пријаву против Кона и Ружића због покушаја да противправно и принудно вакцинишу децу у школама

Доста је било ће поднети кривичну пријаву због злоупотребе службеног положаја коју је извршио министар просвете Бранко Ружић на тај начин што је дописом од 05.08.2021.године “школама снажно  препоручио да вакцинишу децу старију од 12 година” и да ако се не вакцинишу неће моћи у школу већ само на онлајн наставу, као и против Предрага Кона који је Ружића навео на извршење овог дела.

На овај начин, министар Ружић је злоупотребио службени положај, тако што је прекорачивши границе својих службених овлашћења и истовремено искористивши службени положај, препоручио директорима школа да ван граница својих надлежности вакцинишу децу, иако је знао да за тако нешто директори школа немају овлашћења, те иако је знао да се тиме грубо крше не само права детета гарантована Уставом, Европском конвенцијом и Конвенцијом УН о правима детета, већ и да се врши атак на безбедност деце која иначе не обољевају од корона вируса.

Исто тако, министар Ружић је фактички упутио школе на суспендовање старатељства родитеља над својом сопственом децом, прихвативши на тај начин предлог Предрага Кона, супротан свим цивилизацијским тековинама и незабележен у историји Европе након 9. маја 1945.,  да децу треба дискриминисати у праву на приступ образовању и приморати их да се без икаквих гаранција у погледу безбедности вакцинације од стране произвођача вакцинине, подвргну принудној вакцинацији још увек експерименталном вакцином против болести која на ову старосну групу није остављала никаве последице.

Овакво поступање Кона и Ружића не само да је противправно већ се оно може окарактерисати и као удружени злочиначки подухват, који поменута лица предузимају са циљем да теже и трајније повреде основна људска права деце, при чему су у потпуности свесна последица својих поступака и желе њихово наступање.

Корона вирус је практично безопасан по децу. Са друге стране научно је доказано да и вакцинисани и невакцинисани преносе вирус. Потпуно је несхватљиво да се одлазак наше деце у школу условљава вакцинацијом очигледно непотребном и потпуно неиспитаном вакцином за њих. Србија и наша деца не смеју бити покусни кунићи белосветске фармацеутске индустрије.

Доста је било позива све грађане, а посебно родитеље деце која су уједно и жртве ових противправних радњи, да подрже ову кривичну пријаву.

О аутору

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар