Ljudska prava Obrazovanje Saopštenje

DJB podnosi krivičnu prijavu protiv Kona i Ružića zbog pokušaja da protivpravno i prinudno vakcinišu decu u školama

Dosta je bilo će podneti krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja koju je izvršio ministar prosvete Branko Ružić na taj način što je dopisom od 05.08.2021.godine “školama snažno  preporučio da vakcinišu decu stariju od 12 godina” i da ako se ne vakcinišu neće moći u školu već samo na onlajn nastavu, kao i protiv Predraga Kona koji je Ružića naveo na izvršenje ovog dela.

Na ovaj način, ministar Ružić je zloupotrebio službeni položaj, tako što je prekoračivši granice svojih službenih ovlašćenja i istovremeno iskoristivši službeni položaj, preporučio direktorima škola da van granica svojih nadležnosti vakcinišu decu, iako je znao da za tako nešto direktori škola nemaju ovlašćenja, te iako je znao da se time grubo krše ne samo prava deteta garantovana Ustavom, Evropskom konvencijom i Konvencijom UN o pravima deteta, već i da se vrši atak na bezbednost dece koja inače ne oboljevaju od korona virusa.

Isto tako, ministar Ružić je faktički uputio škole na suspendovanje starateljstva roditelja nad svojom sopstvenom decom, prihvativši na taj način predlog Predraga Kona, suprotan svim civilizacijskim tekovinama i nezabeležen u istoriji Evrope nakon 9. maja 1945.,  da decu treba diskriminisati u pravu na pristup obrazovanju i primorati ih da se bez ikakvih garancija u pogledu bezbednosti vakcinacije od strane proizvođača vakcinine, podvrgnu prinudnoj vakcinaciji još uvek eksperimentalnom vakcinom protiv bolesti koja na ovu starosnu grupu nije ostavljala nikave posledice.

Ovakvo postupanje Kona i Ružića ne samo da je protivpravno već se ono može okarakterisati i kao udruženi zločinački poduhvat, koji pomenuta lica preduzimaju sa ciljem da teže i trajnije povrede osnovna ljudska prava dece, pri čemu su u potpunosti svesna posledica svojih postupaka i žele njihovo nastupanje.

Korona virus je praktično bezopasan po decu. Sa druge strane naučno je dokazano da i vakcinisani i nevakcinisani prenose virus. Potpuno je neshvatljivo da se odlazak naše dece u školu uslovljava vakcinacijom očigledno nepotrebnom i potpuno neispitanom vakcinom za njih. Srbija i naša deca ne smeju biti pokusni kunići belosvetske farmaceutske industrije.

Dosta je bilo poziva sve građane, a posebno roditelje dece koja su ujedno i žrtve ovih protivpravnih radnji, da podrže ovu krivičnu prijavu.

O autoru

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar