Foto: vakcinacija
Foto: vakcinacija
Здравство Људска права Саопштењe

ДЈБ: Медицински радници се не смеју финансијски уцењивати и застрашивати зато што не желе да се вакцинишу

Након годину и по дана ширења медијске хистерије о корона вирусу која, ипак, није успела да у примање експерименталне вакцине убеди не само више од половине становништва Србије, већ и значајан број лекара и осталог медицински образованог особља, власт преко партијски постављених директора здравствених установа заводи отворену репресију, застрашивање и финансијску уцену наших здравствених радника.

Овај вирус је опасан по сву децу и здраве људе млађе од 50 година онолико колико је грип опасан по њих. Вирус јесте опасан по људе са хроничним болестима, са ослабљеним имуним системом. Далеко највећи број преминулих од или са корона вирусом у свету су старији од 65 година. Баш као и са вакцинама против сезонског грипа које су узимали практично искључиво старији суграђани, тако и ову експерименталну вакцину узимају искључиво старији суграђани. Пошто и вакцинисани и невакцинисани преносе вирус, несхватљива је жеља власти да финансијским уценама и застрашивањем натера било кога да прихвати вакцину ако је не жели.

ДЈБ захтева од власти да хитно обузда директоре које је поставила на чело наших здравствених центара и болница, уместо што се иза њих крије. Уместо што прећутно подржава ове противзаконите и дискриминаторске “мере”, власт треба да подстакне јавну дебату између лекара који су се вакцинисали и оних који одбијају да то учине, како би јавност могла да чује аргументе и једних и других, уместо што се кроз строго контролисане медијске канале већ годину и по дана јавност храни искључиво једностраним порукама о вакцинацији. 

И лекари који су се вакцинисали, као и лекари који то не желе да учине, изучавали су исте медицинске науке и имају једнако валидне медицинске дипломе. Јавност има оправдану потребу и право да чује мишљење и једних и других о оправданости и ефикасности масовне вакцинације коју власт упорно намеће као једино решење за корона лудило, упркос супротним примерима из света.

ДЈБ је једина релевантна политичка опција у Србији која је устала против неразумних и ненаучних мера и медијске хистерије у вези са корона вирусом и то од противуставно уведеног ванредног стања до данас.

Не треба вакцинисати здраву децу ради користи заједнице

/https://dostajebilo.rs/blog/2021/08/06/djb-podnosi-krivicnu-prijavu-protiv-kona-i-ruzica-zbog-pokusaja-da-protivpravno-i-prinudno-vakcinisu-decu-u-skolama

/https://dostajebilo.rs/blog/2021/07/19/djb-prisilna-i-uslovljena-vakcinacija-lekara-i-medicinskih-radnika-protivustavna/

 

 

 

О аутору

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар