Foto: vakcinacija
Foto: vakcinacija
Zdravstvo Ljudska prava Saopštenje

DJB: Medicinski radnici se ne smeju finansijski ucenjivati i zastrašivati zato što ne žele da se vakcinišu

Nakon godinu i po dana širenja medijske histerije o korona virusu koja, ipak, nije uspela da u primanje eksperimentalne vakcine ubedi ne samo više od polovine stanovništva Srbije, već i značajan broj lekara i ostalog medicinski obrazovanog osoblja, vlast preko partijski postavljenih direktora zdravstvenih ustanova zavodi otvorenu represiju, zastrašivanje i finansijsku ucenu naših zdravstvenih radnika.

Ovaj virus je opasan po svu decu i zdrave ljude mlađe od 50 godina onoliko koliko je grip opasan po njih. Virus jeste opasan po ljude sa hroničnim bolestima, sa oslabljenim imunim sistemom. Daleko najveći broj preminulih od ili sa korona virusom u svetu su stariji od 65 godina. Baš kao i sa vakcinama protiv sezonskog gripa koje su uzimali praktično isključivo stariji sugrađani, tako i ovu eksperimentalnu vakcinu uzimaju isključivo stariji sugrađani. Pošto i vakcinisani i nevakcinisani prenose virus, neshvatljiva je želja vlasti da finansijskim ucenama i zastrašivanjem natera bilo koga da prihvati vakcinu ako je ne želi.

DJB zahteva od vlasti da hitno obuzda direktore koje je postavila na čelo naših zdravstvenih centara i bolnica, umesto što se iza njih krije. Umesto što prećutno podržava ove protivzakonite i diskriminatorske “mere”, vlast treba da podstakne javnu debatu između lekara koji su se vakcinisali i onih koji odbijaju da to učine, kako bi javnost mogla da čuje argumente i jednih i drugih, umesto što se kroz strogo kontrolisane medijske kanale već godinu i po dana javnost hrani isključivo jednostranim porukama o vakcinaciji. 

I lekari koji su se vakcinisali, kao i lekari koji to ne žele da učine, izučavali su iste medicinske nauke i imaju jednako validne medicinske diplome. Javnost ima opravdanu potrebu i pravo da čuje mišljenje i jednih i drugih o opravdanosti i efikasnosti masovne vakcinacije koju vlast uporno nameće kao jedino rešenje za korona ludilo, uprkos suprotnim primerima iz sveta.

DJB je jedina relevantna politička opcija u Srbiji koja je ustala protiv nerazumnih i nenaučnih mera i medijske histerije u vezi sa korona virusom i to od protivustavno uvedenog vanrednog stanja do danas.

Ne treba vakcinisati zdravu decu radi koristi zajednice

/https://dostajebilo.rs/blog/2021/08/06/djb-podnosi-krivicnu-prijavu-protiv-kona-i-ruzica-zbog-pokusaja-da-protivpravno-i-prinudno-vakcinisu-decu-u-skolama

/https://dostajebilo.rs/blog/2021/07/19/djb-prisilna-i-uslovljena-vakcinacija-lekara-i-medicinskih-radnika-protivustavna/

 

 

 

O autoru

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar