Екологија Источна Србија Саопштењe

Да ли ћемо у Пожаревцу и после Короне носити маске?

Сматрамо да око оваквих питања не сме да буде страначког препуцавања јер то грађани који су нас бирали не заслужују, реч је о здрављу региона а не ситним политичким поенима.

Одборничка група “Доста Је Било – РИИС ИСток” изражава оштар протест поводом потенцијалног пуштања у погон Спалионице опасног отпада на територији града Пожаревца, на само километар од наших домова. Тим пре што је градски већник Владимир Петровић на постављено питање дао децидан одговор да се Спалионица не гради нити ће се градити, јер “национална стратегија управљања отпадом не дозвољава изградњу спалионица на територији Републике Србије самим тим И на територији Града Пожаревца”.
Осим Спалионице, опција којој припада градоначелник Саша Павловић планира да спроведе још један еколошки штетан пројекат, а то је регионална депонија у сред Стига, наше житнице и значајних археолошких локалитета. Желимо овим путем да подсетимо градоначелника на неке “набачене” шансе од стране нас као опозиционих одборника, а пре свега људи који воле свој град и земљу.
“Дали смо Вам шансу да будете велики и да новац за лечење деце од ретких болести уплатите директно на рачун болесних малишана или да се за те намене оснује градски фонд који би се највећим делом пунио из буџета града али и из добровољних прилога грађана и привредника. Ви сте такву могућност одбили и решили да останете верни војник партије и новац уплатили у државни Фонд у који се и тако на разне начине слива новац свих грађана па и грађана овог града. Ни дан данас новац за њихово лечење није прикупљен у целости. Само се број деце којој је помоћ потребна увећао за последњих пар месеци.
Недавно сте се сами огласили на свом ФБ налогу и рекли да сте децидно против спалионице чак и по цену да више не будете градоначелник јер се то коси са вашим људским, моралним начелима. МИ Вас подсећамо да се то коси и са слоганом Ваше коалиције “За нашу децу” под којим сте освојили власт а тиме и добили шансу да о много чему одлучујете у овом граду. Да ли мислите да ће “Ваша деца” удисати бољи ваздух самим тим што припадате партији на власти а да ће “Наша деца” и даље да чекају да им се путем СМС обезбеди лечење. Позивамо Вас да прво именујете све те “сиве еминенције” које могу да “прогурају” овако нешто зарад личне користи а на општу штету и да станете испред протестне колоне као грађанин и родитељ Саша Павловић а ми ћемо стати у ту исту колону без страначких обележја и без жеље да политички поентирамо свесни да ће нам то можда политички и штетити. ”
Нећемо подржати вашу одлуку да у Стигу изградите регионалну депонију, сматрамо да је Стигу доста земље девастирано од стране површинских копова. Доводимо у сумњу И припремне радове на лоцирању И одабиру земљишта за депонију. Против изградње депоније не том потезу уредно сте примили И петицију грађана околних насеља но терате по своме. Јесен кишна И хладна је испред нас, спремите чизме И кабаницу требаће вам за стишко блато које ћете газити објашњавајући мештанима околних села “предности депоније у њиховом атару”.
Сматрамо да око оваквих питања не сме да буде страначког препуцавања јер то грађани који су нас бирали не заслужују, реч је о здрављу региона а не ситним политичким поенима.
Питање из наслова “Да ли ћемо у Пожаревцу и после Короне носити маске” стоји над главама свих нас.
Одборничка Група – Доста Је Било И РИИС Исток

О аутору

Владан Аћимовић

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар