Ekologija Istočna Srbija Saopštenje

Da li ćemo u Požarevcu i posle Korone nositi maske?

Smatramo da oko ovakvih pitanja ne sme da bude stranačkog prepucavanja jer to građani koji su nas birali ne zaslužuju, reč je o zdravlju regiona a ne sitnim političkim poenima.

Odbornička grupa “Dosta Je Bilo – RIIS IStok” izražava oštar protest povodom potencijalnog puštanja u pogon Spalionice opasnog otpada na teritoriji grada Požarevca, na samo kilometar od naših domova. Tim pre što je gradski većnik Vladimir Petrović na postavljeno pitanje dao decidan odgovor da se Spalionica ne gradi niti će se graditi, jer “nacionalna strategija upravljanja otpadom ne dozvoljava izgradnju spalionica na teritoriji Republike Srbije samim tim I na teritoriji Grada Požarevca”.
Osim Spalionice, opcija kojoj pripada gradonačelnik Saša Pavlović planira da sprovede još jedan ekološki štetan projekat, a to je regionalna deponija u sred Stiga, naše žitnice i značajnih arheoloških lokaliteta. Želimo ovim putem da podsetimo gradonačelnika na neke “nabačene” šanse od strane nas kao opozicionih odbornika, a pre svega ljudi koji vole svoj grad i zemlju.
“Dali smo Vam šansu da budete veliki i da novac za lečenje dece od retkih bolesti uplatite direktno na račun bolesnih mališana ili da se za te namene osnuje gradski fond koji bi se najvećim delom punio iz budžeta grada ali i iz dobrovoljnih priloga građana i privrednika. Vi ste takvu mogućnost odbili i rešili da ostanete verni vojnik partije i novac uplatili u državni Fond u koji se i tako na razne načine sliva novac svih građana pa i građana ovog grada. Ni dan danas novac za njihovo lečenje nije prikupljen u celosti. Samo se broj dece kojoj je pomoć potrebna uvećao za poslednjih par meseci.
Nedavno ste se sami oglasili na svom FB nalogu i rekli da ste decidno protiv spalionice čak i po cenu da više ne budete gradonačelnik jer se to kosi sa vašim ljudskim, moralnim načelima. MI Vas podsećamo da se to kosi i sa sloganom Vaše koalicije “Za našu decu” pod kojim ste osvojili vlast a time i dobili šansu da o mnogo čemu odlučujete u ovom gradu. Da li mislite da će “Vaša deca” udisati bolji vazduh samim tim što pripadate partiji na vlasti a da će “Naša deca” i dalje da čekaju da im se putem SMS obezbedi lečenje. Pozivamo Vas da prvo imenujete sve te “sive eminencije” koje mogu da “proguraju” ovako nešto zarad lične koristi a na opštu štetu i da stanete ispred protestne kolone kao građanin i roditelj Saša Pavlović a mi ćemo stati u tu istu kolonu bez stranačkih obeležja i bez želje da politički poentiramo svesni da će nam to možda politički i štetiti. ”
Nećemo podržati vašu odluku da u Stigu izgradite regionalnu deponiju, smatramo da je Stigu dosta zemlje devastirano od strane površinskih kopova. Dovodimo u sumnju I pripremne radove na lociranju I odabiru zemljišta za deponiju. Protiv izgradnje deponije ne tom potezu uredno ste primili I peticiju građana okolnih naselja no terate po svome. Jesen kišna I hladna je ispred nas, spremite čizme I kabanicu trebaće vam za stiško blato koje ćete gaziti objašnjavajući meštanima okolnih sela “prednosti deponije u njihovom ataru”.
Smatramo da oko ovakvih pitanja ne sme da bude stranačkog prepucavanja jer to građani koji su nas birali ne zaslužuju, reč je o zdravlju regiona a ne sitnim političkim poenima.
Pitanje iz naslova “Da li ćemo u Požarevcu i posle Korone nositi maske” stoji nad glavama svih nas.
Odbornička Grupa – Dosta Je Bilo I RIIS Istok

O autoru

Vladan Aćimović

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar