Privreda Saopštenje

DJB-Suverenisti: Predsednik Srbije da zaustavi prodaju Instituta za vodoprivredu Jaroslav Černi

Nakon što je Ministarstvo privrede oglasilo prodaju državnog udela od 92% u akcijama Instituta za vodoprivredu Jaroslav Černi, DJB izražava duboku zabrinutost zbog nesagledivih posledica koje ova odluka može imati po zaštitu vodnog bogatstva Republike Srbije.

vodaNerazumljivo je da Vlada Republike Srbije namerava da se odrekne još jednog važnog nacionalnog resursa i kontrolu nad njegovim radom preopusti privatizatorima koji su u očiglednom sukobu interesa s osnovnim naučnoistraživačkom delatnošću Instituta. Kao što nas iskustvo svih pljačkaških privatizacija do sada uči, privatizatori će, suprotno interesima građana Srbije i očuvanju vodnog bogatstva, potpuno potčiniti naučne studije Instituta sopstvenim interesima i profitu.

Poštovani glasači vlasti i apstinenti, ova vlast nas sve zajedno već devet godina ubeđuje da je bivša vlast sprovela pljačkašku privatizaciju, a u stvari nastavlja sa tom istom pljačkaškom privatizacijom. Neshvatljivo je da ministar finansija ove vlasti, koji je lično učestvovao i u pljačkaškim privatizacijama bivše vlasti, nastavlja tu istu politiku, a da predsednik Srbije to u tišini odobrava. Tražite od predsednika Srbije da spreči ovu prodaju.

DJB-Suverenisti zahtevaju od predsednika Srbije da zaustavi ovu prodaju. Iako to nije njegova nadležnost, cela Srbija zna da sve odluke donosi on i da se niko drugi u Vladi ništa i ne pita.

DJB-Suverenisti zahtevaju od predsednika Srbije da naloži ministru privrede da bez odlaganja poništi odluku o prodaji Instituta za vodoprivredu Jaroslav Černi i na taj način zaštiti nezavisnost u njegovom naučnoistraživačkom radu i zaštiti interese građana Srbije i našeg vodnog bogatstva.

O autoru

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar