Саопштењe

РИК одбио приговор са комичним образложењем. Припрема се жалба Управном суду

РИК је на синоћној седници одбио приговор против фалсификовања резултата референдума који је потписао народни посланик Владан Глишић на основу кривичне пријаве коју су поднели Суверенисти за 3932 бирачка места.

Приговор и кривична пријава тврде да су чланови бирачких одбора из редова власти уз помоћ НН лица на бирачким местима на којима није било контроле од стране опозиције фалсификовали записнике и фалсификовали потписе бирача на изводу из бирачког списка.

Комично образложење РИК-а је да приговор није основан јер су добили уредно попуњене записнике и да у тим записницима нема примедби које се односе на наводе кривичне пријаве. Образложење као да је извучено из скечева Монти Пајтона.

Затим су констатовали да је бирачком месту 60 у општини Сјеница на коме је наводно била 100% излазност, где нико није био ни болестан, ни ван земље, већ су сви бирачи, њих 771, били ту и да су сви гласали на референдуму, записник уредно потписан од свих чланова бирачког одбора. Једноставним увидом у записник је очигледно да се једно лице потписало за све чланове бирачког одбора.

У исто време РИК је одбио приговоре бирача:

  • из Тутина, бм 35, које је обухваћено кривичном пријавом Суверениста, који тврди да су на том бирачком месту гласала само 2 бирача, док у записнику стоји 202
  • из Бора, бм 35, које је обухваћено кривичном пријавом Суверениста, који тврди да је убачено 130 гласачких листића
  • из Београда, општина Вождовац, бм 59, на коме два бирача тврде да се неко потписао уместо њих пре него што су се они појавили у 18 часова
  • из Владичиног Хана, бм 28, које је обухваћено кривичном пријавом Суверениста, у коме члан бирачког одбора тврди да су на том бирачком месту за 7 бирача неко потписао да су гласали иако нису гласали

Сви ови приговори јасно доказују потпуну основаност кривичне пријаве. У одбијању приговора Суверениста РИК наводи да нема доказа и у исто време одбацује приговоре који управо доказују приговор Суверениста.

Суверенисти припремају жалбу Управном суду против решења РИК-а. Суверенисти не одустају. Ми смо упорни и оставићемо траг извршења кривичног дела и траг заташкавања извршења кривичног дела.

На референдуму 16.јануара је победило НЕ. Суверенисти не признају фалсификоване резултате референдума. Устав је одбрањен. Кривична пријава је правни основ за проглашење фалсификованих резултата референдума ништавим након промене власти.

О аутору

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар