Saopštenje

RIK odbio prigovor sa komičnim obrazloženjem. Priprema se žalba Upravnom sudu

RIK je na sinoćnoj sednici odbio prigovor protiv falsifikovanja rezultata referenduma koji je potpisao narodni poslanik Vladan Glišić na osnovu krivične prijave koju su podneli Suverenisti za 3932 biračka mesta.

Prigovor i krivična prijava tvrde da su članovi biračkih odbora iz redova vlasti uz pomoć NN lica na biračkim mestima na kojima nije bilo kontrole od strane opozicije falsifikovali zapisnike i falsifikovali potpise birača na izvodu iz biračkog spiska.

Komično obrazloženje RIK-a je da prigovor nije osnovan jer su dobili uredno popunjene zapisnike i da u tim zapisnicima nema primedbi koje se odnose na navode krivične prijave. Obrazloženje kao da je izvučeno iz skečeva Monti Pajtona.

Zatim su konstatovali da je biračkom mestu 60 u opštini Sjenica na kome je navodno bila 100% izlaznost, gde niko nije bio ni bolestan, ni van zemlje, već su svi birači, njih 771, bili tu i da su svi glasali na referendumu, zapisnik uredno potpisan od svih članova biračkog odbora. Jednostavnim uvidom u zapisnik je očigledno da se jedno lice potpisalo za sve članove biračkog odbora.

U isto vreme RIK je odbio prigovore birača:

  • iz Tutina, bm 35, koje je obuhvaćeno krivičnom prijavom Suverenista, koji tvrdi da su na tom biračkom mestu glasala samo 2 birača, dok u zapisniku stoji 202
  • iz Bora, bm 35, koje je obuhvaćeno krivičnom prijavom Suverenista, koji tvrdi da je ubačeno 130 glasačkih listića
  • iz Beograda, opština Voždovac, bm 59, na kome dva birača tvrde da se neko potpisao umesto njih pre nego što su se oni pojavili u 18 časova
  • iz Vladičinog Hana, bm 28, koje je obuhvaćeno krivičnom prijavom Suverenista, u kome član biračkog odbora tvrdi da su na tom biračkom mestu za 7 birača neko potpisao da su glasali iako nisu glasali

Svi ovi prigovori jasno dokazuju potpunu osnovanost krivične prijave. U odbijanju prigovora Suverenista RIK navodi da nema dokaza i u isto vreme odbacuje prigovore koji upravo dokazuju prigovor Suverenista.

Suverenisti pripremaju žalbu Upravnom sudu protiv rešenja RIK-a. Suverenisti ne odustaju. Mi smo uporni i ostavićemo trag izvršenja krivičnog dela i trag zataškavanja izvršenja krivičnog dela.

Na referendumu 16.januara je pobedilo NE. Suverenisti ne priznaju falsifikovane rezultate referenduma. Ustav je odbranjen. Krivična prijava je pravni osnov za proglašenje falsifikovanih rezultata referenduma ništavim nakon promene vlasti.

O autoru

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar