Саопштењe

Једна суверенистичка колона пожељна. Ниједан глас не сме да остане испод цензуса

Избори у Црној Гори су оборили мит о једној колони и показали да прављење једне колоне од разнородних политичких опција није најбоља стратегија за победу против власти. Прављење идеолошки компактних колона и јака мрежа контролора јесте најбоља стратегија за победу. Уситњавање идеолошки блиских колона није пожељно и гласачи то не желе, али ако свака од тих колона пређе цензус, онда није ни превише штетно.

Модерна политичка подела у свету је на глобалисте и суверенисте. Политичке поделе на левицу и десницу су застареле. Подела на патриоте и непатриоте је дубоко погрешна. Суверенисти сматрају да су сви грађани Србије родољуби и да сви воле своју земљу. Глобалисти верују у наднационалне структуре као што је ЕУ, у укидање суверених држава света и људе који су потрошачи лишени националних осећања. Суверенисти верују у слободу сваког појединца, у демократију и суверене државе које међусобно сарађују.

Политичку сцену у Србији чини глобалистичка про-ЕУ власт, глобалистичка про-ЕУ опозиција коју предводи Ђилас, глобалистички про-ЕУ зелени и суверенистичке политичке опције. Суверенистичку политику поред Доста је било, Здраве Србије и Живим за Србију воде и ДСС, Заветници и Двери. Суверенисти су пре референдума понудили свим суверенистичким опцијама да им се придруже. Та понуда стоји и данас.

Окупљање свих суверенистичких опција у једну колону јесте пожељно и бирачи то траже од нас, али није неопходно док год свака суверенистичка опција изведе своје бираче на изборе и свака пређе цензус. Суверенисти сматрају да свака суверенистичка опција има одговорност према бирачима да не остане испод цензуса и ако зна да јој је цензус упитан, да не прави посебну колону већ да се приклони већ постојећој.

О аутору

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар