Saopštenje

Jedna suverenistička kolona poželjna. Nijedan glas ne sme da ostane ispod cenzusa

Izbori u Crnoj Gori su oborili mit o jednoj koloni i pokazali da pravljenje jedne kolone od raznorodnih političkih opcija nije najbolja strategija za pobedu protiv vlasti. Pravljenje ideološki kompaktnih kolona i jaka mreža kontrolora jeste najbolja strategija za pobedu. Usitnjavanje ideološki bliskih kolona nije poželjno i glasači to ne žele, ali ako svaka od tih kolona pređe cenzus, onda nije ni previše štetno.

Moderna politička podela u svetu je na globaliste i suvereniste. Političke podele na levicu i desnicu su zastarele. Podela na patriote i nepatriote je duboko pogrešna. Suverenisti smatraju da su svi građani Srbije rodoljubi i da svi vole svoju zemlju. Globalisti veruju u nadnacionalne strukture kao što je EU, u ukidanje suverenih država sveta i ljude koji su potrošači lišeni nacionalnih osećanja. Suverenisti veruju u slobodu svakog pojedinca, u demokratiju i suverene države koje međusobno sarađuju.

Političku scenu u Srbiji čini globalistička pro-EU vlast, globalistička pro-EU opozicija koju predvodi Đilas, globalistički pro-EU zeleni i suverenističke političke opcije. Suverenističku politiku pored Dosta je bilo, Zdrave Srbije i Živim za Srbiju vode i DSS, Zavetnici i Dveri. Suverenisti su pre referenduma ponudili svim suverenističkim opcijama da im se pridruže. Ta ponuda stoji i danas.

Okupljanje svih suverenističkih opcija u jednu kolonu jeste poželjno i birači to traže od nas, ali nije neophodno dok god svaka suverenistička opcija izvede svoje birače na izbore i svaka pređe cenzus. Suverenisti smatraju da svaka suverenistička opcija ima odgovornost prema biračima da ne ostane ispod cenzusa i ako zna da joj je cenzus upitan, da ne pravi posebnu kolonu već da se prikloni već postojećoj.

O autoru

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar