Ljudska prava Saopštenje

Kontrola sprečava krađu. Javite se da budete kontrolor na izborima

Činjenica da je vlast morala da pribegne masovnom falsifikovanju referenduma na biračkim mestima na kojima nije bilo kontrole jasno govori da je vlast izgubila podršku u biračkom telu i da bi, ako se spreči krađa, izgubila izbore.

Referendum je pokazao i da su kontrolori ključ odbrane narodne volje i ključ pobede na izborima. Gde god su Suverenisti imali kontrolore na referendumu – krađe i falsifikovanja nije bilo.

Gledajući SNS, među biračima postoji potpuno pogrešno uverenje da opozicione političke opcije imaju partijsku vojsku i da je uopšte moguće da neka politička opcija ima 17.000 aktivista koliko je potrebno da se kontrolorima pokriju sva biračka mesta u Srbiji. Toliko aktivista ima samo SNS. Čak ni SPS nema ni približno toliko ljudi za kontrolu. Zašto je to tako pokazuje nam jednostavna računica.

Da bi neka politička opcija imala 17.000 partijskih aktivista, ako se uzme mesečna naknada od samo 300 evra, to bi na mesečnom nivou koštalo preko 5 miliona evra, a na godišnjem preko 60 miliona. Jedino vlast, partijskim zapošljavanjem, zloupotrebom državnih resursa i narodnih para, može tu armiju da plati. Zbog toga, jedino rešenje koje preostaje političkim opcijama je da se sami građani jave i da u organizaciji Suverenista preuzmu na sebe posao kontrole izbora ne zato što su plaćeni, već zato što žele da zaštite narodnu volju i narodnu suverenost.

Referendum je razbio mit o tome da vlast ima partijsku armiju od 2,3 miliona glasača koji izlaze da glasaju kao vojska kada im vlast to kaže. Uz falsifikovanje potpisa birača i zapisnika, vlast je na referendum izvela manje od 1,2 miliona birača. Ovo nam jasno govori da većina glasača koji su do sada glasali za vlast to ne rade zbog privilegija, već zato što su do sada, na osnovu medijskog mraka i konstantne propagande blaćenja opozicije, procenjivali da je trenutna vlast bolja od alternative. Dosadašnji glasači vlasti su udarili veliki šamar vlasti zbog prihvatanja štetne promene Ustava koja je dikitirana spolja i koja je suprotna državnim i nacionalnim interesima Srbije.

Opozicija koja je bojkotovala referendum je učinila veliku uslugu vlasti, jer nisu hteli da pomognu oko kontrole referenduma i nisu motivisali svoje birače da izađu na referendum već su slali poruku da referendum nije bitan. Čak i da nije bilo dodatne kontrole, da je izašlo ne 800.000 nego više od 1,2 miliona birača, vlast ne bi mogla dovoljno da pokrade.

Zato pozivamo sve građane da nam se jave da budu kontrolori na svom biračkom mestu. Pošaljite imejl na kontrolori@dostajebilo.rs. Kontrolom glasanja ne radite za političare, njihove političke opcije i njihov uspeh, već radite da zaštite narodnu volju i suverenost naroda. Radite da se konačno vlast u Srbiji boji naroda, a ne obratno.

O autoru

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar