Pravosuđe Saopštenje

Pozivamo advokate i pravnike da se jave za lokalne izborne komisije

Za predstojeće parlamentarne i predsedničke izbore otvoreno je preko hiljadu mesta za pravnike u proširenom sastavu opštinskih i gradskih izbornih komisija u praktično svim opštinama i gradovima u Srbiji. Da bismo sprečili krađu na izborima, potrebno je ne samo imati mrežu kontrolora za sva biračka mesta u Srbiji, već i mrežu članova lokalnih izbornih komisija koje sa biračkih mesta primaju džakove sa izbornim materijalom, obrađuju zapisnike i utvrđuju rezultate glasanja na nivou opštine.

Pozivamo advokate i pravnike da se prijave za imenovanje u prošireni sastav opštinskih i gradskih izbornih komisija slanjem svoje biografije na email adresu pravnitim@dostajebilo.rs.

Poseban problem predstavljaju manje opštine u svim delovima Srbije. Posebno su potrebni advokati i pravnici koji su spremni da budu imenovani u izborne komisije u opštinama u kojima opozicija ima slabu kontrolu i u kojima je i bila najveća krađa na referendumu za promenu Ustava, opštine kao što su Bosilegrad, Trgovište, Lebane, Medveđa, Koceljeva, Krupanj, Žagubica, Malo Crniće, Rača, Bela Palanka, Pećinci, Kovin, Nova Crnja i druge.

O autoru

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar