Kampanja Politika Saopštenje

Prave nestranačke ličnosti ne žele da preuzmu teret obaveza kandidature, ostali su svi političari

Najbolji kandidati za predsedničke izbore su nestranačke ličnosti koje imaju ugled u javnosti i koje su prihvatljive širem biračkom telu. Pošto je kampanja kratka ni vlast nema dovoljno vremena da ih dovoljno oblati.

Na žalost nijedna opoziciona politička opcija nije uspela da animira nestranačke ličnosti da se prihvate kandidature. DJB-Suverenisti su razgovarali sa velikim brojem suverenističkih nestranačkih ličnosti i niko nije bio spreman da preuzme tu odgovornost i teret. Sigurni smo da su i sve ostale relevantne političke opcije pokušale slično.

Razlog zašto političke stranke kandiduju svoje političare na predsedničkim izborima je iako znaju da nisu najbolji kandidati je zbog finansiranja i prostora u medijima. Sa druge strane njihovi kandidati ne štete nikome jer podižu izlaznost koja je neophodna za uspeh opozicije na predsedničkim izborima.

Da bi predsednik SNS-a izgubio predsedničke izbore preduslov je da cela opozicija dođe do drugog kruga. Političari globalističkih pro-EU opcija ne mogu da mobilišu i privuku suverenističke glasače da izađu i glasaju za njih u prvom krugu i obratno. Ono što nam je preostalo je da svaka politička opcija sa podrškom u biračkom telu istakne svog kandidata-političara koji će mobilisati svoje birače da izađu na izbore, da tako podignemo izlaznost i stignemo do drugog kruga. Istovremeno to će pomoći i opozicionim parlamentarnim listama da ostvare što bolji rezultat kao i da se izborimo za pobedu u Beogradu.

Tek kada opozicija dođe do drugog kruga, tek tada se otvara šansa za pobedu jer će se kampanja pretvoriti u izjašnjavanje za i protiv aktuelnog predsednika. Zbog toga kampanja svih opozicionih opcija bi trebala da bude da dođemo do drugog kruga, mnogo više nego promovisanje sopstvenih kandidata koji svakako nemaju podršku u biračkom telu širu od podrške koju ima politička opcija koja ih predlaže.

O autoru

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar