Kampanja Politika Saopštenje

Vojin Biljić kandidat Suverenista za gradonačelnika Beograda, ovo su lokacije za prikupljanje potpisa

Ugledni beogradski advokat Vojin Biljić, specijalista Evropske  unije, nosilac je liste Suverenista za Beograd i kandidat za gradonačelnika, ispred koalicije Suverenisti koju čine stranke Dosta je bilo, Zdrava Srbija i pokret Živim za Srbiju.

Biljić je jedan od osnivača Dosta je bilo, a trenutno vrši funkciju potpredsednika stranke i predsednika Beogradskog odbora DJB. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu, a zatim i završio Visoke specijalističke studije prava EU, Université Nancy 2, nakon čega je upisao i poslediplomske studije iz prava EU na Pravnom fakultetu u Beogradu. U rezervnog potporučnika Vojske Srbije promovisan je nakon završene 117 Klase slušalaca za rezervne oficire 2005. godine. Iste godine osnovao je advokatsku kancelariju u kojoj je i danas stariji partner. Bio je član Republičke izborne komisije, odbornik i šef odborničke grupe u Opštini Vračar i  narodni poslanik u XI sazivu  Narodne skupštine. Govori engleski i italijanski jezik, a služi se i nemačkim, francuskim i ruskim jezikom.

Pored relevantog političkog iskustva, Biljić iza sebe ima ne samo uspešnu advokatsku karijeru, već i konkretne profesionalne poduhvate koji su promenili određene društvene tokove u interesu građana Srbije u različitim oblastima, počevši od položaja bankarskih klijenata i ratnih vojnih rezervista, pa sve do pitanja zaštite ustavnog poretka države. Upravo iz tog razloga smatramo da je jedini kandidat za gradonačelnika koji suštinski može razumeti i izvesti kompleksan poduhvat postavljanja sistema na nivou Grada Beograda, koji će raditi u interesu države i građana.

Samom činjenicom da je Biljić kandidat za gradonačelnika, Suverenisti garantuju građanima Beograda da sve slobode koje im Ustav garantuje neće kao do sada biti  ograničavane, što podrazumeva ukidanje kovid ausvajsa, ali i vraćanje novca građanima povodom svih kazni kojim su bili izloženi usled neustavnih mera. Sa druge strane, pravo građana na zdravu okolinu i čist vazduh, kao i pravo na dostupnost pijaće vode biće neprikosnoveni, dok će sva deca u svim osnovnim i srednjim školama ostvariti pravo na besplatno školovanje, što podrazumeva ne samo potpuno besplatne udžbenike već i besplatne vrtiće, sprotske sekcije, obroke i sve druge  aktivnosti potrebne našoj deci. Rad javne uprave biće potpuno transparentan,  uvešće se red u javni sektor a gradski prevoz  će biti besplatan za sve korisnike. Kulturni, istorijski i turistički  potencijal Beograda biće u potpunosti iskorišćen, a činjenica da su ne samo Vinča već i drugi delovi grada u neolitu bili nosioci evropske civilizacije  predstavlja ne samo priliku za razvoj grada već i obavezu gradskih vlasti da pruže maksimum u promociji i zaštiti kulturnog nasleđa, kojim se ne može pohvaliti nijedna druga metropola.

Beogradu je potreban gradonačelnik koji će okupljati a ne deliti građane, koji će raditi u interesu građana, a ne stranih investitora, koji će kod svakog izazova videti priliku a ne problem, ali koji će istovremeno biti sposoban da u delo sprovede svoj program. 

 

O autoru

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar