Политика Саопштењe Странка ДЈБ

ДЈБ Суверенисти се враћају

Странка Доста је било је прославила свој девети рођендан у просторијама централе странке. Покрет Доста је било је основан 27.јануара 2014.године, три дана након што је Саша Радуловић поднео оставку на место министра привреде. Странка је прва на политичкој сцени у Србији проговорила против партијског паразитског система који убија Србију, против партијског запошљавања, купљених диплома и буразерске економије и понудила програм за увођење реда. И данас, девет година касније, тај програм је издржао тест времена и његову реторику копирају све друге опозиционе политичке опције у Србији.

 

У свом обраћању током прославе деветог рођендана странке Доста је било, њен председник Саша Радуловић изјавио је да почиње поновно “буђење” странке. Органи странке су након анализе пораза на претходним изборима одлучили да је потребно да се странка привремено повуче и остави простор онима који су добили подршку грађана на тим изборима да покажу шта умеју. Странка ДЈБ је била у првим редовима борбе за промену Србије преко осам година и свима је био потребан предах и одмор, како члановима тако и самим грађанима, да би успели да резимирају планове за даљи наставак рада странке.

 

Председник странке сматра да је указао на то да је посао власти да окупља људе, гради консезус и ствара атмосферу у којој се воде нормални разговори и постиже заједништво око најважнијих питања државног и националног интереса, као што су питања Косова и Метохије и Републике Српске. Уместо тога, власт се само бави даљим поделама у друштву, није спремна за разговор и њега замењује политичким глумачким представама на које опозиција већ годинама наседа. Он је рекао да је ДЈБ још 2018. године предложио захтев о Косову и Метохији у формулисану државну стратегију по том питању. Иако је на састанцим око изборих услова Александар Вучић казао да ће погледати предлог и да ћемо разговарати о њему, то се до данас није десило, нити постоје назнаке да ће се десити. Опозиција такође већ годинама игнорише тај предлог, а да истовремено не нуди друга решења.

 

“Србији су потребни озбиљни људи, не политички глумици. Животи свих нас зависе од способности људи који нас воде. Србији је потребан озбиљан, државотворан приступ, озбиљних, одговорних, остварених људи са потребним животним искуством. На жалост, тога је јако мало на српској политичкој сцени. Због тога нисмо  одустали, нити ћемо . Долази пролеће, припремамо се читавом серијом акција и кренућемо поново” рекао је Радуловић.

 

ДЈБ-Суверенисти се враћају на политичку сцену Србије. Прослави су присуствовали чланови и симпатизери странке из целе Србије који почињу припреме за редовне локлане и покрајинске изборе који ће се одржати на пролеће идуће године. Уз те изборе станка очекује и ванредне парламентарне изборе. Због велике непопуларности локалних власти у целој Србији, владајућа странка до сада никада није дозволила да се одрже општи локални избори без истовремених парламентарних. Поред редовних локалних општинских избора у Београду, очекују се и ванредни градски избори о којима су се договарали Драган Ђилас и Александар Вучић након избора 2022.године.

О аутору

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар