Блог Људска права

Апелујем – блог Саше Радуловића из 2010.

Апелујем:

на жене да пазе како се облаче, јер то их доводи у опасност изазивањем других да се насилно понашају.
на паметне, да пазе шта причају, јер то их доводи у опасност изазивањем других да се насилно понашају.
на пристојне, да се не петљају у ствари које их се не тичу, јер то их доводи у опасност изазивањем других да се насилно понашају.
на изузетне, да се утопе у сивило
на другачије, да се сакрију
на друштво, да ћути
јер их супротно доводи у опасност изазивањем других да им разбију главу.
Апелујем на устав да заштити друге од изазивања и изазивањем изазваног насилог понашања њих самих према изазову и изазивачима.
Јер насилно понашање изазвано тиме што је неко другачији и то није сакрио од других, је оправдано насилно понашање.
Апелујем да се дозволи насилно понашање према свима који нису сакрили своју различитост од других.
Апелујем да се забрани све што је другачије од других.

Saša Radulović

Саша Радуловић

Саша Радуловић

Рођен 1965. године. Одрастао у Сарајеву где завршио основну и средњу школу и Електротехнички факултет 1989. године, смер аутоматика и електроника. Након дипломирања добио је посао у Сименсу у Немачкој где је радио на нуклеарним електранама. Каријеру је 1993. наставио у Канади и САД где је био је активни учесник бума Силицијумске долине. У Србију се вратио 2005. године.

Са Верицом Бараћ и Мирославом Миленовић борио се против корупције и радио на случајевима 24 пљачкашке приватизације. Био је финансијски експерт тужилаштва за стечај и берзу, држао тренинге за тужиоце и полицијске инспекторе за привредни криминал. Пет месеци био је министар привреде у Влади Србије и за то време спречио пљачку браћеВучић, Синише Малог, Млађана Динкића, који су наставили тамо где је Тадићева власт стала.

Уверио се да је Александар Вучић центар корупције, изашао из Владе и са сарадницима основао покрет “Доста је било” чији је циљ да победи и уведе систем, правну државу јаких институција и слободних медија, заустави партијско запошљавање, уведе транспарентност и чисте рачуне.

Саша Радуловић је доказано највећи борац против режима Александра Вучића и партократије која убија Србију. Ако Александар Вучић некога не сме да погледа у очи, онда је то Саша Радуловић. Спречио га је у пљачки тада, спречиће га у пљачки и сада.

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Molio bih Radulovića da ovakve apele više ne upućuje pošto je većina apela već usvojena! Oni koji nisu usvojili, njih preko 150 000 je otišlo na mesto na kome ovakvi apeli nemaju šanse da prođu. Imajte u vidu da je ovo Srbija, zemlja suprotnosti u kojoj mnogo koji političar i bot ovakve apele može da sasvim ozbiljno primenjuje.

  • Imam 22 godine, studiram. Na prošlim izborima glasao sam za DSS. Sa DSS-om sam raskrstio pošto je gospodin Aligrudić izgubio izbore u stranci, DSS je skrenuo previše u populizam. Na izbore definitivno izlazim, na korak sam da glasam za DJB. Smatram da je DJB jedina opcija koja se ne deklariše striktno kao prozapadna ili proruska. Interes je ipak odlučujući. To je ono što me je privuklo, ako homoseksualci plaćaju porez moraju imati ista prava kao i svi, plaćanje poreza je po meni mera patriotizma, to vredi i za sve ostalo. A što se tiče Istoka i Zapada, smatram da je nebitno da li nam je uzor Petar Veliki ili Abraham Linkoln dok god pratimo njihove korake modernizacije države i pristupe problemima. Nadam se da neću gledati u vašem pokretu jeftini populizam, popuštanje pritiscima kada je reč o ključnim interesima naše države kao i vladavinu nepotizma i stranačke oligarhije. Između ostalog, ako nastavite ovako imaćete moj siguran glas na duže staze,a ako ne – uvek postoje novi izbori. Pozdrav i srećno i Vama i Srbiji.