Blog Ljudska prava

Apelujem – blog Saše Radulovića iz 2010.

Apelujem:

na žene da paze kako se oblače, jer to ih dovodi u opasnost izazivanjem drugih da se nasilno ponašaju.
na pametne, da paze šta pričaju, jer to ih dovodi u opasnost izazivanjem drugih da se nasilno ponašaju.
na pristojne, da se ne petljaju u stvari koje ih se ne tiču, jer to ih dovodi u opasnost izazivanjem drugih da se nasilno ponašaju.
na izuzetne, da se utope u sivilo
na drugačije, da se sakriju
na društvo, da ćuti
jer ih suprotno dovodi u opasnost izazivanjem drugih da im razbiju glavu.
Apelujem na ustav da zaštiti druge od izazivanja i izazivanjem izazvanog nasilog ponašanja njih samih prema izazovu i izazivačima.
Jer nasilno ponašanje izazvano time što je neko drugačiji i to nije sakrio od drugih, je opravdano nasilno ponašanje.
Apelujem da se dozvoli nasilno ponašanje prema svima koji nisu sakrili svoju različitost od drugih.
Apelujem da se zabrani sve što je drugačije od drugih.

Saša Radulović

Saša Radulović

Rođen 1965. godine. Odrastao u Sarajevu gde završio osnovnu i srednju školu i Elektrotehnički fakultet 1989. godine, smer automatika i elektronika. Nakon diplomiranja dobio je posao u Simensu u Nemačkoj gde je radio na nuklearnim elektranama. Karijeru je 1993. nastavio u Kanadi i SAD gde je bio je aktivni učesnik buma Silicijumske doline. U Srbiju se vratio 2005. godine.

Sa Vericom Barać i Miroslavom Milenović borio se protiv korupcije i radio na slučajevima 24 pljačkaške privatizacije. Bio je finansijski ekspert tužilaštva za stečaj i berzu, držao treninge za tužioce i policijske inspektore za privredni kriminal. Pet meseci bio je ministar privrede u Vladi Srbije i za to vreme sprečio pljačku braćeVučić, Siniše Malog, Mlađana Dinkića, koji su nastavili tamo gde je Tadićeva vlast stala.

Uverio se da je Aleksandar Vučić centar korupcije, izašao iz Vlade i sa saradnicima osnovao pokret “Dosta je bilo” čiji je cilj da pobedi i uvede sistem, pravnu državu jakih institucija i slobodnih medija, zaustavi partijsko zapošljavanje, uvede transparentnost i čiste račune.

Saša Radulović je dokazano najveći borac protiv režima Aleksandra Vučića i partokratije koja ubija Srbiju. Ako Aleksandar Vučić nekoga ne sme da pogleda u oči, onda je to Saša Radulović. Sprečio ga je u pljački tada, sprečiće ga u pljački i sada.

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Molio bih Radulovića da ovakve apele više ne upućuje pošto je većina apela već usvojena! Oni koji nisu usvojili, njih preko 150 000 je otišlo na mesto na kome ovakvi apeli nemaju šanse da prođu. Imajte u vidu da je ovo Srbija, zemlja suprotnosti u kojoj mnogo koji političar i bot ovakve apele može da sasvim ozbiljno primenjuje.

  • Imam 22 godine, studiram. Na prošlim izborima glasao sam za DSS. Sa DSS-om sam raskrstio pošto je gospodin Aligrudić izgubio izbore u stranci, DSS je skrenuo previše u populizam. Na izbore definitivno izlazim, na korak sam da glasam za DJB. Smatram da je DJB jedina opcija koja se ne deklariše striktno kao prozapadna ili proruska. Interes je ipak odlučujući. To je ono što me je privuklo, ako homoseksualci plaćaju porez moraju imati ista prava kao i svi, plaćanje poreza je po meni mera patriotizma, to vredi i za sve ostalo. A što se tiče Istoka i Zapada, smatram da je nebitno da li nam je uzor Petar Veliki ili Abraham Linkoln dok god pratimo njihove korake modernizacije države i pristupe problemima. Nadam se da neću gledati u vašem pokretu jeftini populizam, popuštanje pritiscima kada je reč o ključnim interesima naše države kao i vladavinu nepotizma i stranačke oligarhije. Između ostalog, ako nastavite ovako imaćete moj siguran glas na duže staze,a ako ne – uvek postoje novi izbori. Pozdrav i srećno i Vama i Srbiji.